Vandaag nemen we een kijkje bij collega Mathijs Bontje, of zoals hij op kantoor bekendstaat: 'Bontje'. Met een achtergrond in IT en een Master in Cognitive Science en Artificial Intelligence van de Tilburg Universiteit, heeft Mathijs een mooie reis gemaakt van tester naar teamlead bij LiveWall.
Van tester tot teamlead
Bontje begon zijn carrière bij LiveWall als een tester voor applicaties en websites. Hij rolde al snel het projectmanagement in. Nu leidt hij een veelzijdig team van ongeveer 25 collega’s, bestaande uit designers, projectmanagers en developers. Samen werken ze aan een brede range qua apps en webplatforms. "Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat iedereen lekker aan het werk kan, van planning tot persoonlijke groei," vertelt Mathijs.
Dagelijkse uitdagingen en focus
De dagelijkse activiteiten van Mathijs variëren van directe betrokkenheid bij klantprojecten tot de focus op teamdynamiek en groei. Ondanks dat het aantal klantprojecten niet afneemt, heeft hij zijn focus verschoven naar het team, wat cruciaal is om te zorgen dat projecten vloeiend verlopen en dat iedereen op zijn plaats zit.
De kern van Mathijs’ projecten: apps en platforms
Bij LiveWall ziet men een platform als iets dat continu evolueert. "Een platform is als een levend organisme, altijd in ontwikkeling, nooit stil," legt Mathijs uit. Of het nu gaat om het ontwerpen van apps die draaien op smartphones of om webapps die via een browser werken, de diversiteit en de reikwijdte van de projecten bij LiveWall zijn enorm. Deze kunnen variëren van volledig ontworpen en ontwikkelde in-house projecten tot klantspecifieke oplossingen.
Innovatie als aanjager van effectiviteit en creativiteit
Innovatie staat centraal bij LiveWall. Mathijs blijft op de hoogte van de nieuwste technologieën door een mix van persoonlijke interesse en gestructureerde team meetings. "Elke twee weken zitten we samen om te brainstormen over innovatieve oplossingen voor onze klanten," zegt hij. Dit omvat alles van generative AI tot aan de nieuwste web-development technologieën.
Een interessant project tijdens de COVID-periode was het creëren van een streamingdienst voor een chirurgieopleiding, een snelle en innovatieve oplossing om onderwijs continuïteit te waarborgen. Voor de toekomst ziet Mathijs enorme potentie in het gebruik van AI om code te genereren, wat de efficiëntie verhoogt en meer ruimte biedt voor creativiteit binnen het team.
Geïnspireerd geraakt?
Geïnspireerd door het verhaal van Mathijs? Neem contact op met ons op en ontdek hoe onze technologieën en innovaties jouw bedrijf naar het volgende niveau kunnen tillen. Bezoek onze cases pagina of stuur ons direct een bericht!