Eindhoven Airport

Eindhoven Airport Website

Naar het overzicht
Eindhoven Airport - Eindhoven Airport Website

De challenge

Wist je dat de website van Eindhoven Airport maar liefst 2 miljoen bezoekers per maand trekt? Voor die twee miljoen bezoekers (en counting) ontwikkelde LiveWall Platforms een nieuwe website.

Eindhoven Airport - Eindhoven Airport Website
Eindhoven Airport - Eindhoven Airport Website

De uitdaging

De website van Eindhoven Airport was zowel visueel als technisch gezien verouderd en aan vernieuwing toe. “Daarvoor kwam er vorig jaar een groot traject, waaruit LiveWall is uitgekozen om met Eindhoven Airport aan de slag te gaan” vertelt Martijn de Nijs, account manager bij LiveWall. Dit hield in dat LiveWall het design en de bouw van de nieuwe website voor haar rekening nam. Ook onderhouden wij de website de komende jaren. “Een prachtige opdracht met een lange termijn samenwerking” vertelt Martijn.

Eindhoven Airport - Eindhoven Airport Website
Eindhoven Airport - Eindhoven Airport Website

Design

Voor het design van Eindhoven Airport’s nieuwe website zijn er verschillende iteraties gemaakt. “Hiervoor hebben we veel tijd samen met de klant besteed” vertelt Shelley, projectmanager Platforms bij LiveWall. “We werkten voor alle pagina's de benodigde componenten uit. Omdat alle bezoekers van Eindhoven Airport, maar ook familie van bezoekers, bedrijven, en mensen uit de omgeving de website bekijken, was er veel informatie nodig. Daar hebben we dan ook de tijd voor genomen”.

“We luisterden naar hoe de klant informatie wilde opzetten, en hebben ze veel vrijheid gegeven om creatief met de pagina’s bezig te zijn. Daarna hebben we ons gericht op UX-design en het doorvoeren van animaties (denk aan menu’s openklappen) en andere details!” vertelt Shelley. 

Het design van de website is erg visueel en overzichtelijk voor de bezoeker; “Ons advies voor de foto’s is doorvertaald naar de huisfotograaf” vertelt Shelley. Team Studios ontwikkelde alle animaties voor de website.

Eindhoven Airport - Eindhoven Airport Website
Eindhoven Airport - Eindhoven Airport Website

Bouw

“Voor de bouw van de website moesten we rekening houden met diverse koppelingen. Voor bijvoorbeeld vluchtinformatie, reservering van parkeerplaatsen, vliegtickets, enzovoort” vertelt Shelley. “De meeste bezoekers, of familie die reizigers brengen of halen, willen weten of hun vlucht op tijd is of vertraagd is. De koppeling met vluchtinformatie is dus het meest belangrijk”

“Daarnaast is het een informatief platform. Alle informatie voor je reis en alles daaromheen vind je op de site! Of je nu bezoeker bent, in de omgeving woont, of wanneer je wil weten hoe duurzaamheid werkt op het vliegveld, alles kreeg een eigen plekje (en dus een zachte landing).”

Techniek

“Voor de Eindhoven Airport-website werken we met een headless CMS, hierdoor is het voor het marketingteam van Eindhoven Airport mogelijk om alle content zelf te beheren en snel aan te passen.”

Samenwerking vervolg

LiveWall gaat nu dus verder met onderhouden, doorontwikkelen en verder uitbreiden van de website met o.a. een interactieve plattegrond. Zo maken we een vliegende start!

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.