Mediamarkt

MediaMarkt & LiveWall

Naar het overzicht
Mediamarkt - MediaMarkt & LiveWall

De challenge

Mediamarkt is dé winkelketen die gespecialiseerd is in consumentenelektronica. Samen met Mediamarkt heeft LiveWall meerdere campagnes opgericht door coole games te ontwikkelen! Wil jij meer weten? Lees dan verder!

Mediamarkt - MediaMarkt & LiveWall

Back 2 School Campagne

Tijdens de corona-pandemie bundelden MediaMarkt en LiveWall de krachten in een back2school-campagne. Een campagne waarin er een goede combinatie gevonden moest worden tussen on- én offline. 

Normaliter is de Back to School-periode een belangrijke periode voor MediaMarkt, de doelgroep wordt bereikt met nieuwe producten voor een nieuw schooljaar. “Een goed moment voor een zichtbaarheidscampagne dus”, vertelt Toby, accountlead bij LiveWall. 

“We ontwikkelden een ’doolhofgame’ waar de speler de uitgang moest vinden én zoveel mogelijk MediaMarkt-producten verzamelde”, legt Toby uit. “Deze producten werkten als power-ups en waren de sleutel naar een hoger level. Bovendien leverde de producten extra speeltijd op.

”Door producten in de game te etaleren, gaf MediaMarkt haar partners en leveranciers een extra podium in een tijd dat fysiek winkelbezoek niet mogelijk was. Zichtbaarheid voor de MediaMarkt-partners werd zo in drie games gegarandeerd.  

“Daarnaast toonden we de verzamelde producten in tussenlevels, waarin  er een directe link was met de webshop”, vertelt Toby. “De campagne sloot goed aan op de doelstelling en parnters van MediaMarkt en schoot zeker raak bij de jongere doelgroep.”

Typetest

Samen met MegaWatt en MediaMarkt ontwikkelde LiveWall een ‘Typetest’ en ‘Free kick game’. Het concept? Ga je op kamers? Doe mee met de typetest: typ een tekst zo snel mogelijk en foutloos over en win een volledig ingerichte studentenkamer!  

Waar LiveWall het digitale en technische component oppakte, opereerde MegaWatt aan de fysieke kant. De typetest was namelijk ook offline in de winkel te spelen. Ook hier werd een grote rol weggelegd voor MediaMarkt-partners. De teksten die beschreven namelijk hun producten!

Mediamarkt - MediaMarkt & LiveWall
Mediamarkt - MediaMarkt & LiveWall

Free kick game

Rond het WK ontwikkelden MediaMarkt en LiveWall een Free Kick Game. Tijdens de oranjekoorts zet MediaMarkt uiteraard in op beeldschermen, beamers en speakers. Met de ontwikkeling van een custom game voor de BeNeLux bereikte MediaMarkt de doelgroep op een passende manier.

“De gamer deed vrije schoppen in de app, moest ontwijken en een steeds hoger level behalen”, vertelt Toby. “Daarbij speel je ook tegen andere landen.”“Er was ook een offline-component; spelers maakten kans op een finale in hun favoriete MediaMarkt-winkel. Hier werden echte penaltys geschoten.”

Mediamarkt - MediaMarkt & LiveWall
Mediamarkt - MediaMarkt & LiveWall

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.