Ajax

Ajax Quiz

Naar het overzicht

Interactieve stadion quiz

Voor AFC Ajax, een club uit de traditionele top 3 van de Nederlandse Eredivisie, ontwikkelde LiveWall een variant van Fan Of The Match. De look & feel van de quiz werd daarin volledig afgestemd op de huisstijl van AFC Ajax.

FOTM is een zeer innovatieve manier om de fan engagement in en rondom stadions een boost te geven. AFC Ajax is op het gebied van innovatie zeer vooruitstrevend en heeft LiveWall de kans gegevens om de eerste FOTM quiz, voorafgaand aan AFC Ajax – FC Utrecht (1-2), in de Johan Cruijff Arena met ruim 54.000 toeschouwers te spelen.

Fan of the match
FOTM is een zeer innovatieve manier om de fan engagement in en rondom stadions een boost te geven. AFC Ajax is op het gebied van innovatie zeer vooruitstrevend en heeft LiveWall de kans gegevens om de eerste FOTM quiz, voorafgaand aan AFC Ajax – FC Utrecht (1-2), in de Johan Cruijff Arena met ruim 54.000 toeschouwers te spelen.   Gebruikmakend van de beschikbare faciliteiten en technieken hebben wij met FOTM de sfeer en beleving rondom de wedstrijd proberen te optimaliseren. De eerste reacties waarin daarbij zeer positief!

Wat weet jij?
Met Ajax FOTM kunnen kennisvragen op de videoschermen worden afgespeeld. Via een mobiele URL kunnen toeschouwers inloggen om de vragen te beantwoorden. Op het moment dat er een nieuwe vraag op het scherm verschijnt wordt de vraag ook in de mobiele browser getoond.  

De Ajax Quiz bestaat uit de volgende facetten;   

  1. Een custom login: Deelnemers kunnen ook hun tribune, vak en stoelnummer opgeven. De regie kan de beste spelers zo live in beeld brengen.
  2. User overzicht: Profielfoto’s van deelnemers verschijnen geanimeerd op het grote scherm.
  3. Multiple choice vragen: MC-vragen worden ingeleid met foto- of videobeelden.
  4. Benaderingsvraag: Als bonusvraag wordt er een openvraag gesteld. Deelnemers moeten hier het juiste antwoord (cijfer) bij schatten.
  5. Top 10 players: Aan het einde van de quiz wordt de top10 getoond. De winnaar wordt hierin uitgelicht.
  6. Sharefunctie: Deelnemers kunnen hun score via sociale media delen.   

Try-outs
In het seizoen 2017/2018 hebben er al enkele succesvolle ‘try-outs’ plaatsgevonden. Met ingang van het seizoen 2018/2019 zal FOTM vaker bij thuiswedstrijden van AFC Ajax, in de rust, herhaaldelijk worden ingezet. Met leuke quizcontent en toffe prijzen moet FOTM uiteindelijke echt onderdeel van de wedstrijdbeleving worden.

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.