Basic-Fit

Basic Fit All-in App

Naar het overzicht
Basic-Fit - Basic Fit All-in App

De challenge

Sport en data? Die gaan hartstikke goed samen! LiveWall en Basic Fit startten in 2021 een samenwerking waar je van gaat spinnen. Lees meer over de all-in app, met inlaadbare data tijdens het fietsen én over een live overzicht van je sportprestaties bij Basic Fit. Let’s go!

Basic-Fit - Basic Fit All-in App
Basic-Fit - Basic Fit All-in App

All-in app

“LiveWall ontwikkelde voor Basic Fit een all-in app”, vertelt Tim, projectmanager bij LiveWall Platforms. “Leden van Basic Fit gebruiken de app om tijdens het fietsen informatie te krijgen over hun workout. Ze connecten via Bluetooth de app met een fiets, selecteren het type workout en krijgen vervolgens live-data te zien.” 

Denk hierbij aan de power die een fietser genereert, het aantal verbrande kilocalorieën en de afstand die gefietst wordt. “Alle data wordt opgeslagen in de applicatie, waardoor leden hun prestaties later kunnen bekijken en vergelijken.” En daarmee is het verhaal nog niet klaar. LiveWall en Basic Fit blijven met elkaar in samenwerking om de applicatie te verbeteren en te blijven updaten.

Developen in iteraties

“We begonnen met een MVP (Minimum Viable Product). Daarmee konden we de app snel presenteren, aanpassen en uitrollen. Vanaf dat moment werkten we stap voor stap verder in losse iteraties. Om de vier tot acht weken zetten we een nieuwe update in. De app blijft zo dus continu in ontwikkeling, waardoor je snel met elkaar schakelt en verbeteringen meteen realiseert”, vertelt Tim. “Inmiddels zijn we al heel wat updates verder. Leden kunnen nu bijvoorbeeld ook een eigen profiel aanmaken, waarin ze per week, jaar of maand hun fietsgeschiedenis zien.” 

Live progress overview

Ook de updates hebben groots effect: het plan is om gedurende het jaar nog meer functionaliteiten uit te rollen. Zo krijgt de app zoek- en filterfuncties, een ‘favorite’ functie, live voortgangsgrafieken en de mogelijkheid om te Airplayen of Chromecasten naar de fiets. “Vooral de grafieken die een live progress overview laten zien, waren een mooie technische uitdaging. We hebben hard gewerkt om die soepel te laten verlopen, zonder haperingen tijdens het inladen van data.”

Basic-Fit - Basic Fit All-in App
Basic-Fit - Basic Fit All-in App
Basic-Fit - Basic Fit All-in App
Basic-Fit - Basic Fit All-in App

Samenwerking

De iteraties en updates lopen door tot het einde van het jaar. LiveWall en Basic Fit ondersteunen elkaar in dit proces. “De developmentteams stemmen regelmatig met elkaar af of er verbetering of hulp nodig is. Ook zijn er product owners die van alle zaken op de hoogte zijn, waardoor het project mooi gestroomlijnd verloopt. Die flexibiliteit is altijd aanwezig.“ 

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.