Rituals

Advent Game: Bringing Light to Rituals' Fans

Naar het overzicht
Rituals - Advent Game: Bringing Light to Rituals' Fans

De uitdaging

Elk jaar brengt Rituals een fysieke adventskalender uit vol met heerlijke verrassingen. Voor deze editie was onze uitdaging duidelijk en direct: het vertalen van de essentie van de campagne en de tastbare adventskalender naar een meeslepende game-ervaring. Het spel moest niet alleen de aandacht van gebruikers vasthouden, maar ook naadloos de boodschap van het merk integreren, in lijn met de ethos van Rituals en hun toewijding aan storytelling.

De oplossing

In samenwerking met Rituals heeft de gaming studio van LiveWall, Levells, een betoverende game-ervaring gecreëerd die fans diep onderdompelt in de wereld van de adventskalender van dit jaar. Met behoud van de essentie van storytelling, die essentieel is voor Rituals, incorporeerde het spel subtiel de verhaallijn uit de TV-commercials van het merk en de adventskalender zelf.

Spelers krijgen een nobele missie: het herstellen van licht in een dorp. Terwijl ze door de vier opeenvolgende levels navigeren, moeten ze 'shines' verzamelen om elk stadium te voltooien. Na het voltooien van een level kunnen spelers verder gaan naar het volgende of blijven genieten van de huidige game-ervaring. Als knipoog naar de fysieke kalender, worden spelers, nadat ze alle vier de kaarsen hebben aangestoken (die de vier kaarsen in de adventskalender weerspiegelen), beloond met een boeiende animatie waarin de 3D kerstboom adventskalender het dorp verlicht.

Rituals - Advent Game: Bringing Light to Rituals' Fans
Rituals - Advent Game: Bringing Light to Rituals' Fans

Resultaten

De primaire doelstellingen van de campagne waren het betrekken van de klantenbasis, het verhogen van de customer lifetime value (CLV) en het verzamelen van leads. De resultaten? Het spel is miljoenen keren gespeeld, met een indrukwekkende gemiddelde betrokkenheidstijd van 12 minuten. Bovendien koos meer dan de helft van alle nieuwe leads vrijwillig voor e-mailcampagnes, wat een aanzienlijke overwinning betekent in de engagementstrategie van Rituals.

Hoewel gedetailleerde lanceringstatistieken nog in afwachting zijn, zijn de eerste tekenen van succes onmiskenbaar. Het project staat symbool voor de kracht van creatieve samenwerking en het onbeperkte potentieel van merkgerichte gamificatie. Zoals één getuigenis treffend verwoordde: "Dankzij de creativiteit van LiveWall zijn we erin geslaagd om met een merkgericht gamificatieconcept te komen." The Advent Game heeft niet alleen licht gebracht in een virtueel dorp, maar ook de harten en geesten van de toegewijde fanbase van Rituals verlicht.

Rituals - Advent Game: Bringing Light to Rituals' Fans
Rituals - Advent Game: Bringing Light to Rituals' Fans

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.