RTL Nederland

RTL Gezondheidstest app

Mobile app & website

Gezondheid en hoe die te verbeteren houdt iedereen in Nederland bezig. In samenwerking met RTL en partners wil LiveWall hieraan bijdragen. Daarom is het idee ontstaan om voor de nationale gezondheidstest een second screen app te ontwikkelen waarbij mensen mee kunnen spelen met de test wanneer deze wordt uitgezonden op televisie. Daarnaast worden er wekelijkse challenges geïmplementeerd, met bijvoorbeeld een stappenteller, om de betrokkenheid van de gebruiker ook na de uitzending zo hoog mogelijk te houden. Dit met het doel om de gebruiker te informeren en bewustwording te creëren.

Uitzendingen en de app
De app streeft er samen met het tv-programma naar om mensen op een leuke actieve manier bewust te maken van hun gezondheid en deze te verbeteren. Dit draagt uiteindelijk bij aan een gezondere en fijnere levensstijl.  Op tv wordt wekelijks een aflevering uitgezonden waarin een thema binnen gezondheid centraal staat. Het doel van het programma is om de kijkers op een amusante wijze te informeren door entertainment en wetenschap te combineren. Het vrolijke duo Ruben Nicolai en Wendy van Dijk presenteren het programma met de hulp van BN’ers die dienst doen als testpanel. Tijdens de uitzending behandelen ze wetenswaardigheden binnen de grote thema’s van gezondheid en stellen ze vragen, waarop de BN’ers antwoord geven vanuit hun eigen beleving. Maar ook het publiek thuis speelt mee!

De app geeft de spelers de mogelijkheid om met de uitzending mee te spelen nadat ze zijn ingelogd met Facebook of een e-mailadres. De app attendeert de gebruikers wanneer een uitzending begint en ze mee kunnen gaan spelen.

Inhoud en gamification
De kijkers kunnen zo thuis tijdens de uitzending meespelen en krijgen aan de hand van hun score te zien welke van de drie score-levels zij hebben gehaald. Deze score-levels worden tevens getoetst met het panel van BN’ers binnen een thema. Aanvankelijk van de uitslag, krijgt de kijker tips en feedback over manieren waarop de eigen gezondheid verbeterd kan worden.

Naast de second-screen functionaliteit, kunnen de gebruikers ook mee doen met quizzen die passen binnen het thema van die week. Denk hierbij aan vragen over stress, caloriebehoefte en vooroordelen over slaap. Deze vragen zijn bedacht door partners en partijen die actief zijn binnen de corresponderende thema’s. Zo heeft de hartstichting onder andere vragen opgesteld over zoutinname en wat dit met het hart doet. De speler krijgt voor het behalen van deze quizzen badges en punten die terug te zien zijn in zijn/haar profiel. Zo helpt de app met behulp van gamification om de spelers te activeren.

Challenges
Verder zijn er challenges waarmee de spelers hun profiel kunnen vullen met meer badges. Wordt het thema afvallen behandeld? Dan herinnert de app de gebruiker aan de hoeveelheid dagelijkse beweging en maakt dit meetbaar met de ingebouwde stappenteller. Als dit doel is behaald, ontvangt de speler hier een feestelijke bevestiging van. De verzameldrang van de badges geeft en extra incentive om actief bezig te zijn met de gezondheid door het spelelement.   

De thema’s die in het programma aan bod komen en waar de quizzen zich op richten binnen de app zijn:

- Stress
- Afvallen & bewegen
- Hygiëne
- Pijn
- Slapen
- Eten & Drinken

Ieder thema heeft haar eigen badges, challenges en quizzen. De kracht van de app ligt in de gamification en de samenkomst van tv en interactie. Alles om de Nederlandse bevolking op een leuke manier gezond te krijgen en te houden!

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.