McDonald's

Hyper Casual Games

Naar het overzicht
McDonald's - Hyper Casual Games

De challenge

Verschillende bedrijven benaderen LiveWall om de loyaliteit van hun klanten te verhogen. Deze aanvragen kunnen goed worden opgepakt door het team van LiveWall Engagement. Zij lossen dit bijvoorbeeld op door middel van hyper casual games. Dit zijn games die makkelijk te spelen zijn en die de interactie met het bedrijf verhogen.

Een goed voorbeeld hiervan zijn de games die LiveWall maakt voor McDonald’s. McDonald’s is een van de grootste restaurantketens ter wereld. In 1971 opende McDonald’s de eerste Europese vestiging in Nederland. Met nu ruim 250 restaurants in alleen ons land, is McDonald’s niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. 

McDonald’s maakt vaak gebruik van de hyper casual games en heeft deze op verschillende manieren toegepast. Voorbeelden van games welke LiveWall voor McDonald's ontwikkelde zijn o.a.: FriesHit, McFlurry Slice Game, Cadeau Kalender Game en Spot The Ball. 

McDonald's - Hyper Casual Games
McDonald's - Hyper Casual Games
McDonald's - Hyper Casual Games

Het idee

De basis voor de Hyper Casual Games is over het algemeen hetzelfde. De games zijn te vinden in de mobiele app van het bedrijf (in dit geval McDonald’s). Ze zijn bedoeld om loyaliteit en interactie te creëren met het merk. Daarnaast worden de games ook ingezet om de bezoekersaantallen te verhogen. Om meer bezoekers in de winkel te krijgen bieden de games coupons aan voor de deelnemers. Deze worden aangeboden aan de hand van twee verschillende strategieën: coupons gebaseerd op het eerste x-aantal deelnemers, of coupons gebaseerd op prestatie van de deelnemers. 

McAppStore
Voor McDonald's is een McAppStore ontwikkeld. Deze dient als webshop waarop alle vestigingen van McDonald's - verspreid over verschillende landen - de ontwikkelde apps kunnen aanschaffen. Wanneer de games zijn aangeschaft, zijn deze makkelijk aan te passen op de GMA lite platforms. Er worden nieuwe games toegevoegd en deze worden steeds vernieuwd. 

McDonald's - Hyper Casual Games
McDonald's - Hyper Casual Games
McDonald's - Hyper Casual Games

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.