McDonald's

Summer of Skate by McFlurry

Naar het overzicht
McDonald's - Summer of Skate by McFlurry

Introductie

LiveWall heeft al een breed scala aan campagnes gecreëerd voor McDonald's Belgium. Deze zomer was het tijd om de McFlurry te promoten! Maak kennis met de Summer of Skate campagne waarin fans van McDonald's via de app hun eigen McDonald's merchandise konden ontwerpen en aanpassen.

Naast de merkactivatie in de app heeft LiveWall een uitgebreide contentcampagne ontwikkeld. Deze wordt zowel gelanceerd als een ad-campagne als organische sociale content.

Over de McDonald's Summer of Skate

McDonald's België en LiveWall bundelden hun krachten voor de tofste campagne van dit zomerseizoen: Summer of Skate by McFlurry®.

McDonald's wilde graag de zomerse sfeer benutten om de McFlurry® te promoten. LiveWall creëerde daarom een digitaal platform in de app waar klanten hun eigen McDonald's merchandise konden ontwerpen en aanpassen. Deze interactieve tool voegde een uniek en gepersonaliseerd tintje toe aan de campagne waardoor gebruikers niet alleen interactie hadden met het merk, maar ook de mogelijkheid hadden om merch te personaliseren.

Naast de digitale merchandise-tool ontwierp LiveWall een toffe contentcampagne voor McDonald's die strategisch werd ingezet als een reclamecampagne én werd ingezet voor organische social content. 

De Summer of Skate campagne beperkte zich niet alleen tot digitale activaties. McDonald's ging all-in en organiseerde een reeks niet te missen skate-evenementen in heel België. Van de ODK Contest in Oostduinkerke tot de Antwerp Skate Contest, elk evenement bracht skateboarders en McFlurry®-liefhebbers samen.

Ook bood McDonald's zijn fans de kans om exclusieve McDonald's merchandise te winnen via de app. Het enige wat gebruikers hoefden te doen was hun eigen skateboard, hoodie, T-shirt of bucket hat te ontwerpen. Het meest creatieve ontwerp wint. Dit laatste is een flinke boost voor de betrokkenheid van de campagne. 

Last but not least gaf McDonald's continu McFlurry®-hoodies, petten en T-shirts weg op hun TikTok-, IG- en Facebook-account. De Summer of Skate-campagne vertegenwoordigde een mooie mix van on- en offline activaties waardoor een uitgebreide merkervaring werd gecreëerd.

McDonald's - Summer of Skate by McFlurry
McDonald's - Summer of Skate by McFlurry
McDonald's - Summer of Skate by McFlurry
McDonald's - Summer of Skate by McFlurry

Multidisciplinaire aanpak

LiveWall heeft een veelzijdige aanpak gehanteerd om de Summer of Skate-campagne tot leven te brengen. We hebben gebruik gemaakt van verschillende technieken en technologieën. Zo hebben we de Three.js JavaScript 3D-bibliotheek ingezet voor de front-end van de tool. Hierdoor konden gebruikers van de app 3D-modellen van het skateboard en andere merch bekijken en personaliseren. Op die manier ontstond dus veel interactie én personalisatie. 

Onze contentcreatiestrategie legde de nadruk op authenticiteit en dynamiek. We gebruikten modelfotografie om lifestylebeelden te produceren die resoneren met onze doelgroep: op die manier zorgen we voor een realistisch beeld en herkenbaarheid. Daarnaast hebben we deze visuals gecombineerd met stop-motion content. Wekelijks produceerden we op die manier continu nieuwe content die werd ingezet voor (hero-)videoadvertenties. 

En laten we het videomateriaal niet vergeten. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van motion graphics met behulp van Adobe After Effects. We hebben er bewust voor gekozen om niet alleen te gaan voor traditioneel videomateriaal, maar ook de 3D-modellen van de merch mee te nemen in de video's. Hierdoor konden we de merchandise die te zien was in de stop-motion foto's, combineren met het 3D-onderdeel in de video. Op die manier konden we de vibe die we met de Summer of Skate-campagne wilden neerzetten het best weergeven! 

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.