Gemeente Tilburg

Sportintilburg.nl

Nieuwe website

Op Sportintilburg.nl vind je als actieve Tilburger alles over jouw sport in de stad! LiveWall ontwikkelde deze website in opdracht van de Gemeente Tilburg medio 2017 en ging een langetermijnsamenwerking aan om de content, strategie en het platform stap voor stap te blijven verbeteren.

Sportbedrijf
Het Sportbedrijf heeft als doel alle inwoners van de stad aan het sporten en bewegen te krijgen. Een ander doel is de exploitatie van de gemeentelijke sportaccommodaties zoals zwembaden, gymzalen. Het nieuwe platform is opgezet om een combinatie van beide doelen te behalen: het biedt een (informatie)dienst aan de inwoners én converteert
bezoekers naar klanten van de accommodaties.

Slimmigheden
Sportintilburg.nl is voorzien van een aantal slimmigheden. Er is voor een ‘toptaken’-opzet gekozen waarbij de belangrijkste doelen voor het grootste deel van de bezoekers direct prominent in beeld komen. Deze blokken kunnen worden aangepast op basis van het gemeten gedrag van de bezoekers. Alle content binnen het platform is geïntegreerd en aan elkaar gekoppeld zodat er relevante ‘doorkliks’ ontstaan. Zo kom je bijvoorbeeld in een
populair artikel over gezondheidsrisico’s van zwemmen in één klik op de pagina met openingstijden van de zwembaden terecht.

Sterke stijging engagement
Na de lauch van het nieuwe platform spraken de bezoekersstatistieken – zeker in vergelijking met de oude website die werd vervangen – voor zich. Indirect ontstaan er steeds meer sessies door een steeds betere organische ranking in Google maar vooral de gemeten engagement van de bezoekers ging is als een pijl omhooggegaan. Het aantal pageviews per sessie en de sessieduur zijn meer dan verdubbeld.

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.