Blog

De vooruitstrevende wereld van AI-gestuurde verhalencreatie

Naar het overzicht
 De vooruitstrevende wereld van AI-gestuurde verhalencreatie

Kunstmatige intelligentie opent deuren naar een wereld van ongekende en spannende mogelijkheden. Stel je voor: inhoud produceren die efficiënter en van hogere kwaliteit is, of video's genereren in meer dan 20 talen. Dit is nog maar het begin. Een van de meest opwindende ontwikkelingen is het creëren van gepersonaliseerde verhalen en teksten. Hoe geweldig zou het zijn om in plaats van een standaardbericht, een volledig op jou afgestemd gedicht, verhaal of tekst te ontvangen? Dit is waar wij ons met passie op richten en we nemen je graag mee in dit avontuur.

Persoonlijke Verhalen: Meer dan Woorden

Een door AI gegenereerd persoonlijk verhaal kan vele vormen aannemen. Van een geheime liefdeskaart voor je Valentijn bij KLM, tot een Sinterklaasgedicht of een slaapverhaaltje voor kinderen, zoals we voor HEMA hebben gedaan. Deze toepassingen kunnen zowel vermakelijk als educatief zijn, van het ondersteunen bij het schrijven van motivatiebrieven en blogposts tot het creëren van gepersonaliseerde e-mails.

Technische Uitdagingen van AI-verhalen

Het genereren van persoonlijke verhalen met AI is niet alleen leuk en waardevol, maar brengt ook uitdagingen met zich mee, zoals het waarborgen van brand safety, format beheer en tone of voice.

  • Brand Safety: AI kan soms misleid worden, wat bekend staat als 'prompt injection'. Hiermee zoeken mensen naar methodes om AI dingen te laten zeggen waar de maker ze eigenlijk van wil weerhouden. Om dit tegen te gaan, gebruiken we standaard beveiligingen in AI-API's zoals die van OpenAI, deze zijn getraind om veilig en correct te reageren. Verder implementeren we technieken zoals woorduitsluiting en intentiecontroles om brand safety te waarborgen.

  • Format Beheer: AI, zoals ChatGPT, kan op verschillende manieren reageren. Het sturen van het formaat van de output zonder de inhoud te beïnvloeden is een uitdaging. Methodes zoals het specificeren van het medium en het dynamisch aanpassen van de grootte kunnen helpen. In extreme gevallen kan het model zelfs worden gefinetuned voor precisie in format en lengte.

  • Tone of Voice: De manier waarop AI communiceert, van woordkeuze tot het gebruik van emoticons, is cruciaal. We gebruiken system prompts en custom instructions in ChatGPT om de AI te sturen en de gewenste tone of voice te bereiken door middel van voorbeelden, regels en het aandragen van personages.

Jouw Persoonlijke Verhaal

AI-integratie in het creëren van persoonlijke verhalen en teksten betekent een grote stap voorwaarts in content creatie. AI stelt ons in staat om unieke, op maat gemaakte verhalen te genereren, van romantische valentijnskaarten tot kinderverhalen en zelfs nuttige teksten zoals motivatiebrieven en blogposts. Deze technologie biedt niet alleen een meer gepersonaliseerde ervaring voor gebruikers, maar opent ook nieuwe deuren voor creatieve en educatieve doeleinden.

Meer weten Neem contact op

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.