Blog

Ontdek de 3D Wereld van Unity bij branded games

Naar het overzicht
Ontdek de 3D Wereld van Unity bij branded games

Digitale ervaringen worden steeds mooier, beter en spectaculairder.. Hoewel 2D-campagnes op zichzelf al zeer aantrekkelijk kunnen zijn, wordt de ervaring pas echt meeslepend wanneer we een extra dimensie toevoegen. Een belangrijke tool die we bij LiveWall gebruiken om 3d toepassingen te creëren is Unity. Eén van onze pareltjes? Dat is zonder twijfel het adventsproject voor Rituals. En voor de nieuwsgierigen onder ons: ja, we hebben ook 3d toepassingen gemaakt met Three.js zoals deze case voor McDonalds

Unity: Meer dan Games 

Unity is vooral bekend vanwege zijn games, maar er is zoveel meer mogelijk! Van het ontwerpen van virtuele architectuur tot het creëren van interactieve campagnes, deze game engine heeft ons bij LiveWall echt geïnspireerd. En hoewel games als Pokémon GO te gek zijn, richten wij ons graag op die andere verrassende toepassingen.

Technisch Toegelicht 

Unity biedt veel mogelijkheden, maar elke tool heeft zijn uitdagingen. Ons doel? Zorgen dat alles vlot en soepel draait, ook in je webbrowser. Hier een kort overzicht van onze aanpak:

  • Optimalisatie van 3D-modellen: Details zijn geweldig, maar ze kunnen de laadsnelheid beïnvloeden. We zoeken daarom altijd de balans tussen kwaliteit en snelheid. We tweaken hiervoor de polygon count. 3D modellen zijn opgesteld uit polygons. Hoe meer polygons er in een 3D model zitten, hoe gedetailleerder het model. Dit betekent alleen ook dat het model zwaarder is om in te laden. Daarom moet er altijd een afweging gemaakt worden waarin de 3D modellen er scherp uitzien op je telefoon met zo min mogelijk detail.

  • Toepassen van light-baking: Om een 3D-wereld echt te laten voelen, is licht essentieel. Door het licht vooraf 'in te bakken', zorgen we voor realisme zonder extra belasting tijdens het gebruik. Vergelijk het met het maken van een foto. Je maakt eigenlijk een snapshot van het licht, zodat dit voor altijd vaststaat en dus ook niet meer berekend hoeft te worden in real-time.

  • Efficiëntie met Static Batching: In de 3D-wereld kan het samenvoegen van elementen de prestaties verbeteren. Een 3D wereld bestaat uit een heleboel verschillende 3D modellen. Denk aan karakters, hekjes, huisjes, bomen enzovoort. Veel van deze modellen kunnen worden samengevoegd zodat er minder losse modellen gemaakt hoeven te worden. Static batching in Unity is als het efficiënt inpakken van je boodschappentassen. Stel je voor dat elk product dat je koopt een aparte tas nodig heeft om vervoerd te worden - dat zouden een heleboel tassen zijn, en het kost veel tijd om ze allemaal te dragen. In Unity, als elk object in onze 3D-wereld afzonderlijk getekend moet worden, kost dat veel computerkracht, wat kan leiden tot een traag ladende of schokkerige gebruikerservaring.  

Rituals 3D Advent Game

De feestdagen draaien om tradities en verwachtingen, en Rituals heeft er een mooie gewoonte van gemaakt om elk jaar een speciale adventskalender te lanceren, boordevol aangename verrassingen. Voor de 2023 editie kregen we een uitdagende opdracht: de fysieke adventskalender transformeren naar een virtuele, boeiende game-ervaring. Niet zomaar een spel, maar eentje die de ziel en het verhaal van Rituals ademt.

Zoals de fysieke advent kalender van Rituals, start de game in een ondergesneeuwd idyllisch dorpje. De stijl van de gebouwen en karakters is hetzelfde als in de advent kalender, alsof ze uit karton bestaan. Eenmaal geland in het dorp navigeer je door middel van scrolling door de straten en activeer je de losse game-levels door op de enkele in donker gehulde huisjes te klikken. 

In de gekoppelde losse levels verzamel je zogenaamde shrines (gekleurde lichtbollen) door op de juiste momenten te springen over obstakels. Dit allemaal binnen volledig gethematiseerde sferen die matchen met de verschillende productlijnen van Rituals. Zo is de kleurstelling, achtergrond en audio helemaal afgestemd per level. Deze game is speciaal voor Rituals ontwikkeld, waarbij we een balans hebben gezocht tussen een rustgevende en bevredigende spelervaring. Zodra je het licht in de vier huisjes hebt hersteld, is je taak volbracht en krijg je de mogelijkheid jezelf in te schrijven voor een kans op een fysieke adventskalender. 

Deze campagne heeft meerdere doelen. Waaronder het verhogen van de betrokkenheid, het genereren van kwalitatieve leads en het verhogen van de customer lifetime value. Maar centraal in de campagne staat het ontwikkelen van bewustzijn rond de adventskalender van Rituals op een interactieve manier, waarmee de gebruiker wordt verrast en ondergedompeld in de wonderlijke kerstwereld van Rituals.

Waarom Unity bij deze case gebruiken?

Laten we eerlijk zijn: we vinden 3d heel tof. Daarom streven we er dan ook zeker naar om het in een online game zoals voor Rituals toe te passen. Unity geeft ons de perfecte mogelijkheid om een game met zoveel 3d elementen en animaties samen te voegen, om tot een totaalervaring te komen. 

In de wereld van web development is aanpassingsvermogen essentieel. Unity schittert hierin. Ten eerste is het platform onafhankelijk. Dit betekent dat de ontwikkelde content naadloos werkt op diverse apparaten, van desktops tot mobiele telefoons. Bovendien biedt Unity's ondersteuning voor WebGL de mogelijkheid om 3D-content direct in webbrowsers te draaien zonder de noodzaak van extra plugins of downloads.

Maar er is meer dan technische compatibiliteit. Unity's gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide bibliotheek van assets maken het zowel voor ontwikkelaars als ontwerpers mogelijk om hun visie snel tot leven te brengen. De ingebouwde tools voor animatie, lichteffecten en interactie zorgen ervoor dat we niet alleen functionele, maar ook visueel aantrekkelijke web toepassingen kunnen maken.

We geloven sterk in het kiezen van het juiste gereedschap voor de klus. Voor ons is Unity meer dan alleen een game engine; het is een krachtige bondgenoot in het creëren van interactieve, meeslepende online ervaringen. Het is deze combinatie van flexibiliteit, gebruiksvriendelijkheid en visuele finesse die Unity onderscheidt in de wereld van web development.

Innovatie, creativiteit en techniek komt samen

Bij LiveWall streven we naar een combinatie van innovatie, creativiteit en technische expertise. Met Unity hebben we een krachtige tool in handen om indrukwekkende 3D-ervaringen te bieden. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Duik met ons mee in de wereld van 3D!

Meer weten Neem contact op

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.