Blog

AI video: hoe we een explainer video over pizza maken met slechts één prompt

Naar het overzicht
AI video: hoe we een explainer video over pizza maken met slechts één prompt

De generatie van AI-video's transformeert de manier waarop we videocontent creëren, bekijken en ervaren. Deze innovatieve technologie opent de deuren naar ongekende niveaus van creativiteit en operationele efficiëntie. Terwijl we de rol van AI in videoproductie omarmen, zijn we getuige van de dageraad van een nieuw tijdperk waarin verbeelding de grenzeloze mogelijkheden van contentcreatie ontmoet. In de kern maakt de generatie van AI-video's gebruik van machine learning-algoritmen om het proces van het creëren van videocontent te automatiseren. Het is steeds populairder geworden vanwege het vermogen om video's van hoge kwaliteit te produceren in een fractie van de tijd die een menselijke editor nodig zou hebben.

De voordelen van AI-videogeneratie:

  • Efficiëntie en snelheid

Technologie voor het genereren van video's vermindert drastisch de tijd die nodig is om video's te produceren. Van script tot montage kunnen deze hulpmiddelen taken uitvoeren in een fractie van de tijd die mensen nodig zouden hebben.

  • Kostenbesparing

De behoefte aan grote productieteams en dure apparatuur neemt af. Dit type videoproductie stelt meer makers in staat om content van hoge kwaliteit te creëren zonder een hoog prijskaartje.

  • Aanpasbaarheid en schaalbaarheid

AI-algoritmen kunnen worden getraind om video's te genereren die zijn afgestemd op specifieke doelgroepen, waardoor de content zowel relevant als boeiend is. Bovendien kunnen tools voor het genereren van video's grootschalige videoproducties aan, die traditioneel gezien resource-intensief zouden zijn.

Voorbeelden van AI in videocreatie: Xplainify

Als voorbeeld van software voor videogeneratie zullen we ons eigen videogeneratiehulpmiddel presenteren: Xplainify. Het is een goed voorbeeld van software voor AI-videogeneratie.

Het proces achter Xplainify

  • Bronnen van visuele content:

De eerste stap is het verzamelen van de multimediacontent voor de video. We gebruiken meerdere diensten voor multimediacontent - Wikipedia, Unsplash en Pexels. Om de afbeeldingen en stockvideo's te gebruiken, maken we gebruik van hun API's.

Nadat we de visuele assets hebben verzameld, passen we hun grootte aan, omdat ze in verschillende maten komen. Vervolgens slaan we ze op met hun beschrijving, zodat de software kan begrijpen waar elke afbeelding over gaat.

Hier is een voorbeeld van de afbeeldingen die we verzamelen wanneer het onderwerp van de video Pizza is:

  • Scriptgeneratie:

De volgende stap is het genereren van het script voor de video. Hiervoor gebruiken we de API van OpenAI. We creëren een specifieke prompt die een boeiend en educatief script genereert, rekening houdend met de multimediacontent die het heeft. Dit maakt het script afgestemd op de afbeeldingen en video's die we hebben.

Hier is hoe een stukje van het videoscript eruitziet wanneer het onderwerp Pizza is:

Hoofdstuk 1: Geschiedenis van pizza.

Pizza, een gerecht van Italiaanse oorsprong, is een van de meest populaire voedingsmiddelen ter wereld geworden. De term "pizza" werd voor het eerst opgetekend in het jaar 997 in een Latijns manuscript uit Gaeta, Italië. Raffaele Esposito wordt vaak gecrediteerd met het creëren van de moderne pizza in Napels. Napolitaanse pizza werd zelfs in 2017 toegevoegd aan de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed.

Hoofdstuk 2: Variëteiten van pizza.

Pizza komt in vele verschillende stijlen en variëteiten. Enkele opvallende stijlen zijn de Napolitaanse pizza, die wordt gemaakt met San Marzano-tomaten en buffelmozzarella; Siciliaanse pizza, een pizza met dikke korst of diepe schaal bedekt met tomatensaus; en Argentijnse pizza, bekend om zijn dikke, sponsachtige basis en grote hoeveelheid kaas. In de Verenigde Staten heeft pizza zich ontwikkeld tot verschillende regionale stijlen, zoals New York, Chicago en Californische stijlen."

  • Voiceovergeneratie:

Nu hebben we een script, maar we moeten een voiceover van dit script maken. Hiervoor gebruiken we tekst-naar-spraaktechnologie en gebruiken we de API van ElevenLab om een hoogwaardige en realistisch klinkende voiceover te creëren.

Dit is een audiovoorbeeld van de voiceover:

  • Relevantie van de inhoud:

Dit is het belangrijkste deel! We moeten het script verbinden met de visuele content, zodat de video zinvol is. Hiervoor gebruiken we algoritmen die aangepaste prompts voor de modellen van OpenAI opnemen, die het script in delen splitsen, elke visuele asset analyseren en elk deel verbinden met de meest relevante afbeelding die de software heeft. Dit zorgt ervoor dat bijna altijd de tekst die op het scherm wordt weergegeven, is verbonden met de getoonde afbeelding.

Als voorbeeld voor de zin: "Het bereiden van pizza omvat het bakken ervan in een oven op hoge temperatuur." was dit de afbeelding die de software koos:

  • De introductie

De volgende stap is het creëren van een inleiding voor de video. We gebruiken opnieuw aangepaste prompts en de modellen van OpenAI om het script te analyseren en een op maat gemaakte inleidingssectie te creëren die de kijkers verwelkomt en hen introduceert in het onderwerp van de video. We integreren deze inleiding vervolgens met stockvideo's om het visueel aantrekkelijk te maken.

Hier is een voorbeeld van de stockvideo's die de software gebruikt voor het onderwerp Pizza:

  • Finale videoassemblage:

Ten slotte gebruiken we FFMPEG om kleine videosegmenten te creëren die een deel van het script, visuele assets, voiceover en ondertitels bevatten. Vervolgens voegen we alle kleine videosegmenten samen om het uiteindelijke videoresultaat te creëren. Zie hieronder het resultaat.

De toekomst van AI in videoproductie

Terwijl we naar de toekomst kijken, staat de rol van AI in videoproductie klaar voor nog grotere vooruitgang. Dit kunnen we verwachten:

  • Verbeterde realisme:

AI-gegenereerde content gaat snel richting realisme, waardoor de lijn tussen echt en AI-gegenereerde video's vervaagt. Dit opent mogelijkheden voor AI om hele films te creëren en zou de manier waarop we videocontent creëren en ermee omgaan veranderen.

  • Personalisatie:

AI zal hypergepersonaliseerde videocontent mogelijk maken, afgestemd op individuele kijkervoorkeuren en -gedrag, wat de gebruikersbetrokkenheid en interactie met content aanzienlijk verbetert.

  • Ethische overwegingen:

Meer realistische AI-gegenereerde content zal leiden tot een toename van deepfakes in nieuws en media. Dit benadrukt de dringende behoefte aan robuuste authenticiteitscontroles om de verspreiding van desinformatie te voorkomen.

Conclusie

AI-videogeneratie, zoals geïllustreerd door hulpmiddelen zoals Xplainify, is niet zomaar een vooruitgang. Het is een revolutie in videoproductie! Deze technologie transformeert fundamenteel de manier waarop we videocontent creëren en ervaren, en opent de deuren naar geavanceerde storytelling voor iedereen. Met zijn onbeperkte potentieel kijken we reikhalzend uit naar de toekomst van AI-videogeneratie, anticiperend op alle baanbrekende manieren waarop het de kunst van visuele storytelling zal herdefiniëren!

Meer weten Neem contact op

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.