Blog

Met scrollytelling houd je de aandacht van je lezer pas echt vast

Naar het overzicht
Met scrollytelling houd je de aandacht van je lezer pas echt vast

Ontdek scrollytelling.

Wil je grootse verhalen vertellen én de aandacht van je lezer vasthouden? Of je nu hele columns wegtikt, of juist de brandstory van je organisatie wilt overbrengen; met scrollytelling presenteer je jouw verhaal op een unieke digitale wijze.

Storytelling? Nee, scrollytelling!

Eindeloos scrollen op je telefoon, laptop of iPad; wat je weapon of choice ook is, onze duimen slepen ons elke dag door een eindeloze informatievoorziening. Om verhalen en informatie te delen, of juist goed tot je te nemen is scrollytelling een ideaal medium. Dus: wat is het precies, en wat kan het voor jou betekenen? Voor het antwoord op die vraag zeggen we: scrollen maar! 👇

Wat is het?

Scrollytelling is een interactieve toepassing om verhalen, gevuld met designs en visuals, tot leven te brengen terwijl je scrollt. Die interactie uit zich door het gebruik van animaties, afbeeldingen en motion-graphics gedurende je het verhaal tot je neemt.

De interactie die scrollytelling biedt maakt het een uniek medium voor verduidelijking van complexe onderwerpen. Met gebruik van video’s, kaarten, afbeeldingen, infographics en andere visuele elementen, die een ingewikkeld verhaal transformeren naar een ‘light-reading’ beleving. Dit biedt een extra laag achter het verhaal, waardoor je aandachtig blijft doorlezen tot de allerlaatste letter.

Screenshot van https://www.apple.com/iphone-14-pro/

Verhalen met actie

En dat doorlezen is hele een prestatie, want onze aandacht? Die houden we er vaak niet lang meer bij. Eerder adviseerde de Onderwijsraad én de Raad van Cultuur ons Kabinet al actie te ondernemen; in Nederland (en daarbuiten) lezen we namelijk veel te weinig. Investeren in leesplezier is dus een pré. Laat scrollytelling nét de optimale combinatie bieden van digital én met je neus in de boeken.. eh - tekst duiken. Want om te zorgen dat we betrokken blijven bij de informatie die we voor ons hebben, is er (inderdaad) actie nodig!

Zó gebruik je scrollytelling voor jouw organisatie

En, ook niet onbelangrijk, een scrollytelling is door de hulp van verschillende online tools gemakkelijk om te maken én te delen. Bijvoorbeeld op je website of op social media.

Scrollytelling leent zich voor het vertellen van een meeslepend, digitaal verhaal. Het is daarom een uitstekende keuze voor long-form webcontent, interviews en advertorials voor jouw website. Ook blaas je direct leven in webprojecten, blogartikelen of je ‘over ons’ bedrijfspagina.

In conclusie: een krachtige manier om verhalen te vertellen, die de aandacht van de lezer vasthoudt, complexe onderwerpen verduidelijkt en makkelijk te maken en te delen is. Al met al een geweldige manier om inhoud op een interactieve en visueel aantrekkelijke manier te presenteren.

Screenshot van https://the-goonies.webflow.io/

Meer weten?

Heb je interesse in scrollytelling, maar weet je niet waar het verhaal voor jou begint? Let us help! We kijken graag met je mee.

Meer weten Neem contact op

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.