Blog

LiveWall Team as a Service

Naar het overzicht
LiveWall Team as a Service

Er staan meer vacatures open dan ooit tevoren: met 115 vacatures per 100 werkzoekenden is er een groot tekort aan gespecialiseerde krachten. Dit geldt vooral voor software- en online development: goede back- en front-end developers zijn zeer gewild.

Veel organisaties besluiten vanuit een nieuwe visie op digital om hun online development te insourcen. Maar dit is niet van de één op de andere dag geregeld. LiveWall's Commercial Lead Platforms Martijn de Nijs je hoe LiveWall als business partner ondersteunt en ontzorgt, door het aanbieden van ‘ontwikkelteams as-a-service’.  

VAKSPECIALISTEN IN ÉÉN TEAM

De LiveWall-teams zijn opgebouwd uit verschillende vakspecialisten. Denk aan mobile-, front- en backend developers, UI/UX designers, aan test-engineers en een teamlead. Interne en externe specialisten ondersteunen deze teams waar nodig.  Sommige teams werken fulltime voor één klant, andere teams werken voor meerdere klanten. Elk team heeft haar eigen specialisatie en het kennisniveau is hoog.

FUTURE PROOF PROCES

Alle processen binnen een team zijn geoptimaliseerd om efficiënt en gecontroleerd nieuwe versies van toffe video’s, software, apps of sites te lanceren. We kijken hierbij altijd naar de planning op de lange termijn. We behandelen niet alleen de vraag van vandaag, maar juist ook die van morgen en overmorgen. Op deze manier kunnen we verantwoordelijkheid nemen voor innovatie, ontwikkeling en support binnen duidelijke budgetafspraken.

WAAROM EEN TEAM AS A SERVICE

Natuurlijk betrekken we - waar mogelijk - steeds dezelfde developers bij vaste projecten. Daarmee bouwen ze als team kennis op over jouw organisatie, jouw markt en jouw voorkeuren. Dit betekent dat je steeds sneller kunt schakelen. Het team is “up-to-speed” en je hoeft als klant niet steeds opnieuw een briefing met requirements op te stellen. De juiste kennis en ervaring wordt geborgd door LiveWall. Bovendien is een gebalanceerd team sneller en efficiënter dan een team waarbinnen mensen voor het eerst met elkaar samenwerken. Je gebruikt je tijd dus voor daadwerkelijke innovatie en vooruitgang, niet voor onproductief management.

CONTINUE WERKEN AAN INNOVATIE

In dit tijdperk van sterke digitalisering, wil je soms grenzen opzoeken, oprekken en mogelijk zelfs verleggen. Dat kan met het LiveWall team als directe development-verlengstuk van jouw organisatie. Het team is direct benaderbaar, ook om bijvoorbeeld mee te sparren. Je hoeft dus niet eerst langs een helpdeskmedewerker of accountmanager. Het team werkt Agile, Lean en onderzoekt, bedenkt en ontwerpt in concepten en prototypes. Zo werken we continu mee aan de digitale innovatie van je organisatie. 

HOE WERKT DIT IN DE PRAKTIJK

Wanneer we samen aan de slag gaan, beginnen we altijd met een kick-off. Samen met de teamlead stel je een roadmap samen. Via korte iteraties voegen we steeds meer waarde toe aan je software, app of site. LiveWall werkt actief samen met jou en jouw mensen, over de grenzen van organisaties heen. Dit kan op locatie, of andersom, dat partnercollega’s bij ons komen werken. Daarnaast werken we niet alleen samen, we vieren ook successen samen!

SPRINTS

Omdat we in korte periodes van 2 weken werken (sprints), krijgen we snel waardevolle feedback. Op deze manier wordt het team elke dag efficiënter en brengen we nieuwe ideeën snel in praktijk. De strategische roadmap, en de backlog met alle wensen fungeren hierin als leidraad. 

MEER OVER LIVEWALL

LiveWall is een creative, digital production agency, opgericht in 2011 met inmiddels een 120-tal enthousiaste collega’s. Het hoofdkantoor staat in Tilburg, maar we hebben tevens activiteiten in Antwerpen en Amsterdam. Creatieven, strategen, online marketeers, video specialisten, designers, web- en game-developers, alles onder één dak. Dit zorgt ervoor dat we alle kennis in huis hebben om de beste online software en ervaringen mogelijk maken.

💪🏻 KLANTEN EN TEAM

LiveWall werkt voor veel vooraanstaande merken, vaak in een partnerconstructie en op langere termijn. Hierbij vormen we met ons developmentteam een verlengstuk van de organisatie, waar de klant de controle heeft. Dus wél de lusten, maar niet de lasten ;)

Wil je meer weten over de inzet van een LiveWall team bij de ontwikkeling van jouw volgende app, site of platform? Neem dan zeker contact op!

Meer LiveWall-blogs? Die lees je hier.

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.