Blog

Zó zet je platforms in om de vitaliteit van je medewerkers te vergroten

Naar het overzicht
Zó zet je platforms in om de vitaliteit van je medewerkers te vergroten

Zó zet je platforms in om de vitaliteit van je medewerkers te vergroten

Medewerkers ondersteunen in hun gezondheid en welzijn. Als HR-manager klinkt dat jou als muziek in de oren. Maar het bieden van die ondersteuning is vaak een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Want de definitie van vitaliteit is breed, en verschilt per organisatie. Hoe help je jouw medewerkers met hun vitaliteit, door meer dan alleen een sportabonnement aan te bieden? 

Platforms geven je de vrijheid om vitaliteit door te voeren op het niveau dat bij jouw bedrijf past. Wat daar allemaal bij komt kijken?  We leggen het je uit. Lees met ons mee!👇

Het belang van een goede landing

Op een platform is de landingspagina de aangewezen plek om alle noodzakelijke informatie en het aanbod rondom de vitaliteit-doelen die je voor je organisatie hebt, samen te brengen. Het maken van een landingspagina is de eerste stap voor het enthousiasmeren van werknemers. Hier introduceer je vitaliteit en waarom dit cruciaal is voor je medewerkers. Geef hier facts, tips en verdere uitleg over jouw aanbod. 

Maak het platform persoonlijk

Jouw persoonlijke platform is het paradepaardje van je vitaliteitsprogramma. Je hebt hier alle ruimte om inhoudelijke informatie over belangrijke thema’s te delen. Op jouw vitaliteitsplatform biedt je daarnaast handige handvatten en tools, zoals e-learning en zelftests. Met een persoonlijk dashboard zorg je dat medewerkers inzicht krijgen in hun activiteiten en het beschikbare aanbod binnen de bestaande thema’s. Dit platform is dus dé plek waar werknemers geactiveerd worden en met hun vitaliteit aan de slag gaan. Dat doe je met:

  • Een persoonlijk dashboard: Met gepersonaliseerde groet voor je medewerker

  • Een op maat gemaakte ervaring: Door relevante en actuele e-learning content aan te bieden

  • Relevante activaties & inzichten: Die de informatievoorziening en autonomie vergroten

  • Interessant nieuws: Om meer informatie te bieden aan je medewerkers

Het vitaliteitsplatform als persoonlijke coach

Wil je werknemers activeren en ze een ‘fun-element’ bieden? Zet jouw platform dan in als een persoonlijke coach. Door gebruik te maken van diverse gamification- en engagementtechnieken, houd je medewerkers gemotiveerd. Daarnaast biedt het platform ook inzicht in de voortgang van je medewerkers, zodat ze duurzaam met hun vitaliteitsdoelen aan de slag gaan. En ze natuurlijk óók behalen. Dat doe je met: 

  • Een ondersteunende rol naar je medewerkers: Stuur ze stimulerende en positieve berichten

  • Live statistieken: Die inzicht bieden en scherp zijn op doelen

  • Tracking: Die zich verdiept op e-learning trainingen

  • Een fun-factor: Met tools en games die de medewerkers activeren om deel te nemen

Voorbeelden

Wil je weten hoe we bij LiveWall een vitaliteitsplatform ontwikkelen én met welke tools we dat doen? Neem dan een kijkje naar onze beste cases voor de mooiste klanten. 👇

Basic-Fit All-in: Fitness voor Jouw Levensstijl

Voor Basic-Fit ontwikkelde LiveWall een speciaal platform ontwikkeld dat naadloos past bij hun nieuwe propositie: 'Basic-Fit: ga ALL-IN.' Want met de nieuwe Basic-Fit app, sport je thuis net zo enthousiast als in de sportschool. Met de app en een slimme hometrainer waardeer je je fitness avontuur op, volg je lessen en blijf je jezelf uitdagen voor persoonlijke records. Alle gegevens worden overzichtelijk bijgehouden in de app en gedeeld met je Basic-Fit account.

Slimme voeding met Vytal

Vytal biedt een geavanceerd voedingsplatform voor sportclubs en coaches. De app genereert persoonlijke voedingsmenu's op basis van jouw behoeften, allergieën en zelfs wat je al in huis hebt. Met een handige app op je telefoon heb je je persoonlijke voedingsgids altijd bij de hand. Het interactieve dashboard laat je je vooruitgang zien en geeft je inzicht in je voedingskeuzes.

Verkennen en presteren met de Wandel.nl app

De Wandel.nl app is jouw gids voor het bijhouden van wandelingen en het verkennen van prachtige routes. Deze app biedt niet alleen een overzicht van je wandelingen en persoonlijke statistieken, maar beloont je ook met badges en niveaus naarmate je meer wandelt. Het sociale aspect wordt niet vergeten - je kunt samen met anderen aan doelen werken en genieten van een wandelgemeenschap.

Houd je welzijn in focus met het Snelverwijspunt

Voor Zorg voor de Zaak ontwikkelde LiveWall het Snelverwijspunt. Een gezondheidsplatform dat individuen, teams en organisaties ondersteunt. Met een breed scala aan interventies en ondersteuning kun je gemakkelijk de juiste hulp vinden die bij jou past. En met handige zoek- en filteropties is welzijn altijd binnen handbereik. Zo creëer je een gezonde en betrokken omgeving waarin welzijn en prestatie altijd hand in hand gaan.

LiveWall verrijkt de werkplek van jouw organisatie

Bij LiveWall zijn we gespecialiseerd in het optimaliseren van de werkplek. We weten alles over het ontwikkelen van praktische oplossingen, die naadloos aansluiten bij jouw organisatie. We bouwen apps, verzorgen employer branding campagnes en hebben prijswinnende platforms voor inwerken en onboarding. Van vitaliteitsmodules tot gamification. 

En het liefst gaan we verder dan alleen bouwen. We voegen waarde toe aan je bestaande systemen en creëren een positieve gebruikerservaring. Alles is flexibel en op maat gemaakt, passend bij jouw organisatie en werkgeversmerk. Nieuwsgierig naar hoe we dit doen? Bekijk onze succesverhalen en projecten die laten zien hoe vitaliteit een verschil kan maken binnen jouw organisatie. 🚀

Meer weten Neem contact op

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.