Blog

Een vleugje magie in de PresentersWall tool met generative AI: van wordcloud naar afbeelding

Naar het overzicht
Een vleugje magie in de PresentersWall tool met generative AI: van wordcloud naar afbeelding

De AI innovaties vliegen je anno 2024 om de oren, waarin de ene tool de ander in rap tempo opvolgt. Om de wereld van event-interactie te transformeren, introduceert het PresentersWall team met trots haar nieuwste generative AI toepassing: Wordcloud-to-image. Deze functie voegt niet alleen een innovatief jasje toe aan publieksinteractie tijdens evenementen, maar zorgt ook voor een verhoogde fun-factor.  Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Een nieuwe brug tussen woorden en beelden

Tijdens het recente MAK-event 'Let's talk about stress', een initiatief gericht op de uitdagingen waarmee studenten tegenwoordig worden geconfronteerd, had collega Jerre de eer om het podium te delen met vooraanstaande sprekers zoals Erik Scherder en Tim Senders. Het hoogtepunt voor ons? De lancering van de nieuwe PresentersWall functie: Wordcloud-to-Image. Een AI techniek die de ingezonden woorden door het publiek transformeert van wordcloud tot een afbeelding. Hierbij gebruikt de AI tool alle ingezonden woorden als input om volledig automatisch een prompt te schrijven voor het genereren van een afbeelding. Deze functie biedt een unieke kijk op de ingezonden content, door een visuele representatie te geven van hun gedachten en ideeën.

Stress visueel gemaakt

Wat betekent een 'stressloze avond' voor studenten? Hoe zien hun grootste stressoren eruit? Deze vragen werden beantwoord door de studenten en gevangen in een wordcloud, waarna onze AI toepassing de ingezonden woorden van het publiek omzette in krachtige afbeeldingen. Het resultaat was verbluffend: enerzijds een beeld van sereniteit en ontspanning, anderzijds een donkerdere afbeelding die de complexiteit van het stressvolle studentenleven illustreert. 

De techniek achter de innovatie

Om de AI tool te verwezenlijken moesten een aantal stappen genomen worden. Naast de integratie met de meest recente versie van GPT-4 en Dall-e-3, moest ervoor gezorgd worden dat de ingezonden antwoorden acceptabel zijn voor de AI. Zo worden scheldwoorden automatisch gefilterd. Maar hoe werkt de tool dan met creatief geschreven scheldwoorden, of woorden met een spelfout? Door dubbel te prompten, een methode waarin AI zelf de prompt schrijft voor de handeling die uitgevoerd moet worden, krijgen we een pragmatische oplossing voor een ingewikkeld probleem. Daarnaast focust de AI tool op de meest ingestuurde antwoorden zodat de afbeelding zo concreet mogelijk wordt. 

  • Afbeelding generatie met Dall-e-3

Voor het genereren van de afbeeldingen wordt gebruikgemaakt van de meest recente image generation API vanuit OpenAI. Dit is Dall-e-3. Voornamelijk omdat modellen met vergelijkbare kwaliteit geen beschikbare API hebben en omdat Dall-e-3 weinig sturing nodig heeft om tot “mooie” afbeeldingen te komen. Zorgen over ongewenste resultaten zijn dus niet nodig. 

  • Scheldwoord filter met AI

Aanstootgevende content zoals scheldwoorden zijn ongewenst In potentie creëren deze woorden namelijk ook error-meldingen bij Dall-e-3 zelf. Om dit op te lossen is een AI filter gecreëerd: een GPT-4 prompt die alle ingestuurde woorden controleert op “kindvriendelijkheid”. Als GPT-4 een woord als ‘niet geschikt’ bestempeld, wordt deze verwijderd uit de lijst en niet naar Dall-e-3 verzonden.

  • Invoer in Dall-e-3

Mensen in het publiek voeren één of meerdere woorden in. Om dit te vertalen naar een prompt voor Dall-e-3, wordt eerst alle input van het publiek verzameld. Vervolgens wordt al deze input samengevoegd in één prompt, waarbij de meest voorkomende termen tot ‘het meest prominent’ worden bestempeld. Tot slot krijgt elke prompt een stijl naar keuze mee en mag de AI tool haar magie toepassen. 

Doe mee met de innovatie

PresentersWall nodigt iedereen uit om deze nieuwe Wordcloud-to-Image functionaliteit te ervaren. Wil je ook experimenteren met deze innovatieve functie of ben je nieuwsgierig naar hoe AI de manier waarop we communiceren kan veranderen? Neem dan contact met ons op en ontdek zelf de kracht van Wordcloud-to-image.

Meer weten Neem contact op

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.