Blog

Zó tilde LiveWall het werkgeversmerk van Brabant Water naar een hoger niveau

Naar het overzicht
Zó tilde LiveWall het werkgeversmerk van Brabant Water naar een hoger niveau

In een verzadigde arbeidsmarkt is het vinden van nieuw talent geen kleine opgave. Zo ook voor Brabant Water, de organisatie verantwoordelijk voor al het veilig (drink)water binnen de provincie Noord Brabant. Reden genoeg om samen met LiveWall de handen ineen te slaan voor een spetterende samenwerking. Het resultaat? Een op maat gemaakte campagne, speciaal ontwikkeld voor de werving van nieuw IT-talent. Neem met dit blog een duik in het diepe: lees alles over de nieuwe wervingscampagne voor Brabant Water. 🚀

Van een saai kantoor, naar een spetterende werkplek

‘Duik in de wereld van Brabant Water’; luidt het credo van de campagne. Om die boodschap over te brengen naar de doelgroep, begonnen we met het bedenken en ontwikkelen van de HERO-video. Die speelt een cruciale rol in de online promotie van het werken bij Brabant Water én is daarnaast het eerste contactmoment tussen de organisatie en hun wervingsdoelgroep: IT’ers. Van groot belang dus om met deze video de doelgroep te overtuigen, enthousiasmeren en inspireren. 

We volgen een IT’er die zijn kantoorleven achterlaat en een duik neemt in de wereld van werken bij Brabant Water. De reis begint op een alledaags kantoor, waar de verveling toeslaat en onze hoofdpersoon in slaap valt. Met een dromerige duik valt hij achterover in een waterrijke wereld waar innovatie centraal staat. Hier wordt hij meegenomen in de fascinerende IT-mogelijkheden bij Brabant Water: van het creëren van 3D-tekeningen met virtual reality tot een wandeling door de indrukwekkende serverruimte van het bedrijf.

Het overtuigen van de doelgroep

Na het eerste contact via de HERO-video, zetten we de doelgroep aan tot actie. Om IT’ers door te linken naar de vernieuwde Werken Bij-website van Brabant Water, ontwikkelden we in de Think en Do-fase een serie van korte video’s en portretfoto’s op diverse Brabant Water-locaties. Het doel? De doelgroep overhalen tot solliciteren. Om dit te bereiken, ontwikkelden we online creaties waar medewerkers van Brabant Water te zien zijn en de doelgroep persoonlijk aanspreken. Met quotes, het uitlichten van USP’s én door met pakkende taal het belang van hun werk voor Brabant Water toe te lichten. Deze content is niet alleen terug te vinden op de (voor IT’er) relevante social-kanalen, maar ook als header-afbeelding op de Werken Bij-website én op drukwerk- en postermaterialen.

Een frisse duik in een wereld vol mogelijkheden

De content die we voor Brabant Water realiseren, versterkt het werkgeversmerk van Brabant Water aanzienlijk. De boodschap? Bij Brabant Water werk je niet alleen in de IT. Je werkt in een wereld vol mogelijkheden: op een plek waar jouw werk van groot belang is. 

Een uitdagende shoot

De overgang van het kantoor naar het waterrijke universum was een technische uitdaging, maar ook het hoogtepunt van de video. Dankzij creatief denken en het gebruik van een zwembad om de perfecte duikscene te creëren, is een naadloze overgang gerealiseerd die de kijker meeneemt van de grijze kantoorwereld naar de levendige werkplek bij Brabant Water.

Employer branding door LiveWall: &ploy

In de huidige arbeidsmarkt is het vinden én behouden van nieuwe medewerkers een uitdaging voor veel organisaties. Om wervingsdoelen te behalen, is een sterk employer brand een noodzaak. Ontmoet &ploy: het werkgeversmerklabel van LiveWall. Ons team van employer branding-experts zetten altijd dat ene stapje extra. Bijvoorbeeld door het creëren van unieke, fit-for-channel videocontent die aansluit bij jouw doelgroep en organisatie. Benieuwd wat &ploy voor jou kan betekenen? Neem dan een kijkje op de website.

Meer weten Neem contact op

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.