ABN AMRO World Tennis Tournament

Tennis Quiz Time 2017

Interactieve mobiele quiz tijdens het ATP500 tennistoernooi in Rotterdam

Tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament, onder leiding van toernooidirecteur Richard Krajicek, in Rotterdam Ahoy, werd door LiveWall een interactief quiz-concept uitgevoerd. Voorafgaand aan de wedstrijd en tijdens de set-wissels werden er diverse vragen gesteld aan het publiek, per speelronde. Het publiek kreeg de vraag te zien op haar eigen smartphone en kreeg de mogelijk om op de vraag te antwoorden.

Tennis quiz time

Voor en tijdens de wedstrijden op het centercourt speelde het publiek in diverse quizronden. De interactieve quiz toonde diverse tennisgerelateerde vragen op een groot led-scherm in het midden van de hal. Gelijktijdig werden de vragen getoond op de smartphones van de gebruikers in het publiek. Aan het eind van iedere ronde, kwamen de 3 beste spelers in beeld op het winnaarsscherm op de led-wall. De beste speler kreeg een melding op zijn of haar telefoon. Vervolgens werd er een email verzonden met daarin meer informatie over de gewonnen prijs. 

Head to head

Om te ontdekken wie de favoriete speler was bij aanvang van een wedstrijd, zette LiveWall we de 'head-to-head'-funtie op. De spelers van de quiz kunnen met hun smartphone stemmen op de persoon die volgens hen de partij gaat winnen. De weergave op het grote led-scherm gaf een tweedeling weer van de spelers. Zodra een quizspeler stemt op zijn of haar favoriet, valt de user-image van de speler in beeld op de led-wall. Een voorbeeld hiervan is te zien in de features op deze pagina. 

CMS

Om ervoor te zorgen dat de evenementregie volledige controle heeft over het quiz-systeem, ontwikkelde LiveWall een cms dat hierin voorziet. In het cms kan de organisatie verschillende vragen toevoegen, rondes aanmaken, afbeeldingen en video's toevoegen en instellen welke ronde op dat moment actief is op het led-scherm.

Ben jij ook op zoek naar een dergelijk quiz-systeem? En zoek je daarbij het gemak van een eigen cms? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.