KLM

KLM viert haar 104e verjaardag met AirFiësta

Naar het overzicht
KLM - KLM viert haar 104e verjaardag met AirFiësta

De klantvraag

Het vieren van je 104e verjaardag doe je niet zomaar. Daarom sloeg KLM, ‘s werelds oudste luchtvaartmaatschappij, met LiveWall de handen ineen. Want hoe kun je je verjaardag vieren én tegelijkertijd de band met loyale klanten versterken? Voor het antwoord op die vraag ontwikkelde LiveWall voor KLM’s het AirFiësta game. Benieuwd hoe dat er precies uit ziet? Lees snel verder!

Doelstellingen

AirFiësta is een op-maat-gemaakte game, waarmee KLM vooral de band met haar bestaande  klanten wil versterken. Daarnaast lag er bij KLM ook een wens om nieuwe klanten te bereiken.

Om dat te realiseren, richten we onze pijlen op de volgende doelen:

  • Unique page visits: 
    Dat betekent zo veel mogelijk bezoekers naar de KLM-website trekken. Want meer bezoekers, betekent meer aandacht én trekt nieuwe gezichten naar de KLM-webpagina.

  • Time spent on page: 
    Ook was het doel om die bezoekers dan weer zo lang mogelijk op de website van KLM te houden. Daarom gingen we aan de slag met de creatie van een digitale ervaring.
KLM - KLM viert haar 104e verjaardag met AirFiësta
KLM - KLM viert haar 104e verjaardag met AirFiësta

De uitvoering

Om deze doelen te realiseren, ontwikkelde LiveWall de KLM AirFiësta game. Een mini-game met vier levels, waarbij spelers zelf de piloot en zorgen dat vliegtuigen veilig op de landingsbaan landen. Binnen de tijd die spelers krijgen, precies 104 seconden, verzamelen ze ook verschillende feest-items: een hoed, taart, een Delfts blauw huisje (die KLM ieder jaar uitbrengt) en een exclusieve uitnodiging.

Alle levels succesvol voltooid? Dan ontvang je van KLM een coupon met kortingscode voor je volgende reis. Om AirFiësta bij klanten onder de aandacht te brengen, ontwikkelden we twee video’s ter promotie van het spel. Deze zette KLM uit op hun socials om zo de verjaardagsvreudge met iedereen te delen. En dat had een groot effect.

KLM - KLM viert haar 104e verjaardag met AirFiësta
KLM - KLM viert haar 104e verjaardag met AirFiësta

Resultaten & conclusie

Want door de promotievideo's op socials van KLM kreeg AirFiësta de aandacht die het verdiende. Het spel kreeg maar liefst 341.000 paginaweergaven in de eerste week na lancering. Met de game vierde KLM haar verjaardag samen met haar klanten én werd een positieve merkervaring gerealiseerd. Op naar KLM’s volgende feestje. 🚀

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.