Videoland

Jouw Videoland

Naar het overzicht
Videoland - Jouw Videoland

De challenge

Videoland: dé video-on-demanddienst van Nederlandse bodem. Met een aanbod van de meest bekende titels, grootste producties én nieuw aanstormend talent vind je op het platform uren aan vermaak. Maar, hoeveel uren spendeerde je in 2022 aan het kijken van al die series? Of welke serie keek je als eerste?

Voor meer inzicht in het kijkgedrag van Videoland users ging LiveWall aan de slag met Jouw Videoland: de ultieme ‘einde-van-het-jaar-verrassing’, in de beleving van een wrapped-jasje. Vol naadloze animaties, die zorgen voor een one-of-a-kind user experience. So, let’s wrap it up!

Wat speelde in Nederland, speelde bij ons

Dit project begon bij de vraag van Videoland aan LiveWall: ‘Ontwikkel een ervaring waarbij user-data op innovatieve manier getoond wordt.’ Het doel? Fans van Videoland verrassen met een visueel spektakel én deze fans triggeren om hun positieve ervaringen te delen. Dat doet Videoland door abonnees mee te nemen in hoogtepunten van 2022. Dat sluit mooi aan op het credo van Videoland: ‘Wat speelde in Nederland, speelde bij ons.’

Videoland - Jouw Videoland
Videoland - Jouw Videoland

Scrollytelling: persoonlijk, interactief en deelbaar

Het unieke aan Jouw Videoland? Dat legt Falco, Projectmanager bij LiveWall, je uit:  “Scrollytelling biedt de gebruiker écht een unieke user-experience. De gehele customer journey heeft een persoonlijke, interactieve en deelbare touch”, aldus Falco. Scrollytelling combineert gebruikersdata met herkenbaar en aansprekend beeld. Door een simpele scrollbeweging start de gebruiker bijvoorbeeld teksten, animaties of video’s, ieder gebaseerd op eigen user-data. “Dit maakt de gebruiker de drijvende kracht achter de persoonlijke ervaring.”

Videoland - Jouw Videoland
Videoland - Jouw Videoland

Terugblikken op het proces

Team Engagement gaf in 2022 het startschot voor het creatieve proces. “We schreven de eerste opzet van het script voor de terugblik”, vertelt Falco. “Dat script vertaalde zich in 4 verschillende versies. In samenwerking met Videoland creëerden we het final script, wat leidde als de rode draad voor verdere ontwikkeling.” Falco doelt hier op de verdere activatie, design en development van Jouw Videoland. Dit proces leidde tot de final versie, die op 16 januari lanceerde.

De campagne is uitgestuurd naar wel 75.000 Videoland-abonnees, en tot 800.000 abonnees hebben de mogelijkheid om hun Jouw Videoland nog op te halen. Falco’s team zette metrics in met behulp van Google Tagmanager, zoals het aantal pageviews, section tracking en button clicks.

Videoland - Jouw Videoland

It’s a wrap!

“De eerste batch abonnees ontving een custom vormgegeven e-mail, met daarin een button. Door te klikken op die button openen ze hun Jouw Videoland ID”, legt Falco uit. “In deze fase peilen we Videoland-gebruikers interesse hebben in een jaarlijkse terugblik met persoonlijke informatie. Deze eerste versie van Jouw Videoland dient als pilot, en vormt de basis voor ons partnership met Videoland.” 

Een knap staaltje samenwerking

De mooiste uitdaging van dit project? “Dat zijn toch wel de animaties in de video. Daarmee bieden we de kijker een unieke ervaring en ben ik het meest trots op. Ook het verwerken van scrollytelling met smoothscroll, wat ervoor zorgt dat alles naadloos in elkaar overloopt, was een mooie technische uitdaging voor ons team. Dit project is wederom een knap staaltje samenwerking tussen team Studios en Engagement, waarbij video, content, copywriting en design bij elkaar komen.” 

Meer weten Neem contact op

Cases

Sluiten
Je naam
Je dient je naam in te vullen
Email
Je dient een geldig e-emailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
Bericht
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.