EO - Bijbelquiz

EO Bijbelquiz

Mobiele quiz app

Voor De Grote Bijbelquiz 2015, ontwikkelde LiveWall een second screen app. De kijkers thuis konden live meestemmen met de quiz en het tegen de aanwezige BN’ers opnemen. In 2017 kreeg de app een geheel nieuwe styling update.

Second Screen

 

De Evangelische Omroep is een Nederlandse publieke omroep met een evangeliserende inslag. De EO is een mediabedrijf wat cross-mediaal zichtbaar is via televisie, radio, internet, bladen en evenementen. Elk jaar wordt door de EO De Grote BijbelQuiz uitgezonden. Dit keer kon de kijker vanuit thuis meespelen via de second screen app die LiveWall voor de EO ontwikkelde.

Bert van Leeuwen en Jacobine Geel testen jaarlijks bekende en onbekende Nederlanders op hun bijbelkennis. Tijdens ‘De Grote Bijbelquiz’ kon er thuis worden meegespeeld op het zogenaamde ‘Second Screen’. Second Screen is de term voor het gelijktijdig gebruik van een device, tablet of smartphone, naast het tv kijken. Second Screen wordt ingezet voor aanvullende informatie of het verhogen van interactie met de kijker. Door de inzet van Second Screen wordt de kijker meer betrokken bij de inhoud van het programma.

 

Resultaten


Het doel was om een zo hoog mogelijk ‘rapport cijfer’ te halen. Voor aanvang van de quiz kon de deelnemer aangeven in welk postcode hij of zij woonachtig was. Ook kon er aangegeven worden onder welke groep de deelnemer zichzelf zou plaatsen. De kijker kon onder andere kiezen uit Katholiek, Protestants, Moslim, Evangelisch, Atheist of anders. Na afloop van de quiz werd op een interactieve kaart getoond welke gemeenten het beste hadden gescoord en welke groep. 

 

Web-basedOm in te spelen op het gebruikersgemak van de kijker, was de app web-based. De kijker hoefde geen app te downloaden maar kon via live.debijbelquiz.nl direct meespelen. De quiz was volledig responsive en vanuit elk device bereikbaar. 

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.