Gemeente Haarlemmermeer

Verkiezingstool

Live weergave van stemresultaten tijdens verkiezingsavond

In het voorjaar van 2017 barstte de verkiezingsstrijd voor de Tweede Kamerverkiezingen weer los. Voor de gemeente Haarlemmermeer ontwikkelde LiveWall een votingtool, waarmee de stemresultaten van 81 stembureaus visueel werden weergegeven. 

Votingtool
Op 15 maart werd er volop gestemd in Nederland. Deze stemmen werden geteld bij de stembureaus en ingevoerd in een database (Procura). Deze gegevens werden geëxporteerd naar LiveWall en vervolgens gevisualiseerd. Tijdens de verkiezingsavond verzamelden de raadsleden en ambtenaren van gemeente Haarlemmermeer zich om de uitslag te volgen. De avond werd gepresenteerd door de bestuursadviseur van de burgemeester, die de uitslagen toelichtte en de vergelijking met de stemmen in gemeente Haarlemmermeer maakte. LiveWall verzorgde de technische support tijdens deze avond.

Gemeente Haarlemmermeer
Haarlemmermeer is een gemeente in het zuiden van de Nederlandse provincie Noord-Holland. De grootste plaats is Hoofddorp. Haarlemmermeer bestaat uit 26 kernen en is een van de grotere gemeenten van Nederland.

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.