Gemeente Leeuwarden

Reported

Een applicatie voor medewerkers van de gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden heeft 1200 werknemers in dienst. LiveWall is partner van de gemeente Leeuwarden op het gebied van het optimaliseren van de interne communicatie, employee engagement en enmplyee advocacy.

Achtergrond 

Gemeente Leeuwarden support flexibel werken. Dit betekent dat niet alle medewerkers altijd op kantoor werken. Dit betekent dat nieuws updates vanuit de organisatie gestroomdlijnd, snel en makkelijk bij de medewerkers terecht dient te komen. 

Toepassing

LiveWall bedacht hiervoor een toepassing, namelijk Leeuwnet+. Leeuwnet+ is de interne communicatie applicatie van de gemeente Leeuwarden waar werknemers toegang hebben tot het laatste nieuws uit de organisatie.

De applicatie past perfect bij het moderne nieuwsconsumptiegedrag waar korte "snackable" nieuwscontent vaker wordt geconsumeerd, bijvoorbeeld tijdens reizen, dan lange nieuwsberichten welke binnen interne portals zoals Intranet worden gepubliceerd. 

Functionaliteiten

De interne communicatie applicatie van de gemeente Leeuwarden bestaat uit een nieuwspagina en een telefoongids. Via een gebruiksvriendelijk Content Management System creëren de administrators van de applicatie nieuwsberichten en stellen zij de werknemers op de hoogte van nieuwe content middels push notificaties. 

Binnen de telefoongids worden alle werknemers van de gemeente Leeuwarden getoond. LiveWall heeft een koppeling voorzien met Skype for Business, zodat werknemers vanuit de applicatie direct via beeld of telefoon contact kunnen opnemen met collega's. 

Resultaten

Na een pilotfase met 200 werknemers in 2017 werd de applicatie in 2018 uitgerold voor alle werknemers. Dagelijks worden middels push notificaties nieuwe nieuwsberichten onder de aandacht gebracht bij de werknemers. De interne communicatie applicatie wordt succesvol ingezet als verlenging van het Intranet. 

Toekomst

In samenwerking met de gemeente Leeuwarden wordt de applicatie in de toekomst uitgebreid met gamification onderdelen om de kennis van de medewerkers op speelse wijze up to date te houden. Daarnaast wordt voor de medewerkers meer ruimte voor interactie gecreërd door het voorzien van like en comment functies. 

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.