RTL Nederland

Internetpesters aangepakt

Website en petitie voor Peter R. de Vries

In samenwerking met RTL ontwikkelde LiveWall Group de website voor het programma Internetpesters Aangepakt. Bij de website hoort ook een petitie die ervoor zorgt dat er een nieuwe wet komt waarin slachtoffers van internetpesten recht krijgen om de persoonsgegevens van anonieme daders in te zien. 

De website
Internetpesters Aangepakt sluit aan op het tv-format waarin Peter R. de Vries internetpesters ontmaskert. De website host een petitie: door het invullen van voor- en achternaam, adres, woonplaats en geboortedatum, stemt de bezoeker voor een nieuwe wet waarin internetslachtoffers het recht krijgen op de persoonsgegevens van anonieme daders. Stemmers kunnen ervoor kiezen om naam en woonplaats publiekelijk zichtbaar te maken. Er werd al meer dan 100.000 keer gestemd. 

Internetpesters aangepakt
Anonieme daders van internetterreur worden in het huidige recht door de internetproviders afgeschermd. Zo blijven ze onvindbaar voor hun wanhopige en soms doodsbange slachtoffers. De providers verschuilen zich achter de Privacywet en de algemene voorwaarden op hun eigen site en politieaangiftes komen onderop de stapel te liggen. Een advocaat of rechter inschakelen kost veel tijd en geld –zonder garantie op succes. Kortom: als slachtoffer sta je machteloos. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries pikt dit niet langer en nam het initatief voor deze actie. 

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.