KLM

Dream Deals

Video campagne

In opdracht van KLM Royal Dutch Airlines en in nauwe samenwerking met het KLM Campagne Team bedacht en ontwikkelde LiveWall een attractieve online video campagne 

‘Dream Deals’
De video boodschap met een sterke call-to-action “Book your Dream Destination Now” moest een grote diversiteit aan klanten aanspreken in de diverse focus landen van KLM. Het doel van de 30 seconde durende pre roll was uiteraard het aanzetten van klanten om de call-to-action uit voeren middels het klikken van de video en uiteraard het boeken van een Dream Deal.

 

‘Scenario’
Het doel van de pre roll was het positief verassen van de bezoekers. In tegenstelling tot voorgaande pre rolls was hierbij niet gekozen voor het opzetten van geweldige beelden, gecombineerd met de beste deals. Dit keer werd een dag in het leven van de normale man gefilmd, waarbij gebruik gemaakt werd van de split screen video techniek. Aan de ene kant van het split screen werd de dag van een Dream Dealer belicht (heel relaxt met een uitermate gevoel van vakantie). De rechterkant van het split screen bestond uit een doodnormale (ietwat ongelukkige) werkdag van dezelfde hoofdpersoon.

Door deze manier van filmen werd de bezoeker aangenaam verrast en tegelijkertijd meegenomen in het vakantiegevoel en geconfronteerd met de dagelijkse sleur. Om uiteindelijk de bezoeker aan te zetten om direct zelf een Dream Destination uit te zoeken.

 

'Tag on'
Naast de inzet van de pre roll ontwikkelde LiveWall ook een tag on. Waarbij de bezoeker op een later moment nogmaals verrast werd met een korte (5 seconde) video. In deze video zag de bezoeker de hoofdpersoon aangezien genieten van een welverdiend drankje bij een prachtige omgeving.


'Resultaten'
Het primaire doel van deze video campagne was het genereren van traffic naar de Dream Deals campagnwebsite. Daarnaast was het verhogen van de conversies een belangrijk secundair doel. Zowel softconversies in de vorm van zoekopdrachten binnen de KLM bookingsfunnel als harde conversies in de vorm van ticket sales.

De focus van de campagne lag op 4 landen; Canada, Noorwegen, Brazilië en Duitsland. De beste resultaten werden behaald in Brazilië met maar liefst een click-through-ratio accross devices van 3,79%.

Overall waren de resultaten boven verwachting goed. Er werden veel clicks gerealiseerd waardoor er kwalitatief verkeer gegenereerd werd naar de Dream Deals campagnewebsite.

Naast de resultaten van de campagne zelf werd de video naast online ook afgespeeld op diverse hot spots in Brazilië. Op diverse LED schermen in Rio en Sao Paolo werd de korte video met enthousiasme ontvangen.

 

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.