KLM

Surf!

Nieuw online surf platform

In opdracht van en in nauwe samenwerking met KLM Royal Dutch Airlines ontwikkelde LiveWall een totaal vernieuwende campagne.

 

Surf’s up!
Het doel van de samenwerking was het enthousiasmeren van de voor KLM geheel nieuwe doelgroep van surfers over de hele wereld. Omdat surfers vaak de wereld rondvliegen naar de beste surfspots, sluit de doelgroep perfect aan bij de strategie van KLM. De surfer- community heeft een enorme fanbase van zowel professionals tot mensen die houden van de lifestyle rondom het surfen. Dit alles maakt de doelgroep van surfers ontzettend interessant voor KLM.

 KLM & Surf
De connectie tussen KLM en de surfer- community creëert voor KLM een mogelijkheid aan te sluiten bij haar belofte journeys of inspiration. De nieuwe doelgroep voor KLM is passend bij de merkwaarden van KLM: Dutch, Inspirational, Open en Reliable.

De surfer-communitiy is een frisse en frivole doelgroep. Voor KLM betekent deze doelgroep een kans om de eigen merk-positionering een boost te geven. Deze kans wordt met de Surf-campagne gegrepen door in te spelen op de kernwaarden plezier, gezondheid, inspiratie, lifestyle en sport.


Boter bij de Vis
De campagne nam surfers niet alleen mee op een reis door verschillende inspirerende surfsports over de wereld, maar bracht ook goed nieuws aan de echte surf fanaten. KLM nodigt reizigers uit om een surfuitrusting mee te nemen aan boord in plaats van een koffer.

Het surf-strijdplan
Nederlands’ bekendste surfer, Yannick de Jager, aan KLM koppelen en hem over de hele wereld volgen: van de ongekende golven bij Ulawatu tot kamperen onder de schitterende poollichten in Noorwegen. Hij komt ook op plekken die je niet direct als surfspot zou aanmerken. LiveWall heeft alle beelden van de Nederlandse surfheld bewerkt en verwerkt in een online platform met uiteraard de focus op surfen, maar juist ook op de lifestyle eromheen. Hiermee werden vele facetten van surfen en de surf lifestyle in deze online campagne samengebracht, zodat de doelgroep naast offline ook online met plezier kan surfen.


Surf Platform
De basis voor het Surf platform (dat LiveWall ontwikkeld heeft) wordt volledig gevormd door inspirerende video’s en foto’s. Het Surf platform is niet alleen een platte website waar je een reis kunt boeken, het is een online omgeving waar je blijft kijken en genieten. Het uiteindelijke doel is het inspireren van de gebruiker zodat deze uiteindelijk een reis boekt bij KLM. Na het surfen op dit online Surf platform kan iedereen alleen maar denken: “Laat de volgende golf maar komen!”

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.