Endemol

Legends of Gaming

Online gametoernooi

Ook voor Nederland is er nu een versie van Legends of Gaming: een online gametoernooi met een eigen YouTube-kanaal. LiveWall Group creëerde de website waar negen gamers en vloggers tegen elkaar spelen. EndemolShine Beyond, dat het concept van Legends of Gaming ontwikkelde, werkt voor deze Nederlandse editie samen met Samsung Nederland en KPN.

Het Nederlandse Legends of Gaming startte in september 2016. Iedere week komt er op dinsdag, donderdag en zaterdag een nieuwe video online. De online gameshow had na het openingsweekend 135.000 subscribers en 1,5 miljoen organische views.

Gamers
Negen online gamers - met samen zo’n vier miljoen volgers en ruim 1,7 miljard views - bundelen hun krachten op het nieuwe kanaal Legends of Gaming. De broers Enzo Knol en Milan Knol, Don (Gamemeneer), Ronald van HetGamePortaal, Sam & Ward van ProjectMinecraftia, Quin van UberQuinGames, Link (xLinkTijger) & Jeremy van AltijdCompilaties nemen het tegen elkaar op. 

Het spel
In Solo Challenges, 1V1's, mobile challenges, XL Battles en meer wordt bepaald wie de echte ‘Legend of Gaming’ is. Tijdens deze strijd ziet de kijker zowel het spel als de gamers. Spellen zijn bijvoorbeeld Grand Theft Auto, Call of Duty, FIFA, Rocket League, Worms, Gang Beasts en Minecraft. Online leaderbords houden de stand nauwkeurig bij.

Internationaal
Het idee van Legends of Gaming is niet nieuw. In Groot-Brittannië is de online gamecompetitie al een groot succes, met bijna een miljoen abonnees. Ook in de Verenigde Staten, Duitsland, Brazilië en Frankrijk is het spel te volgen.

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.