Feyenoord

FQ-Test

Interactieve quiz voor iedere Feyenoord wedstrijd

Qurrent is trotse hoofdsponsor van Feyenoord Rotterdam. Met ingang van het voetbalseizoen 2018/2019 was Feyenoord op zoek naar een interactieve tool om supporters méér te betrekken bij de wedstrijden in aanloop naar de Eredivisie speelrondes. In samenwerking met Feyenoord en Qurrent heeft LiveWall hiervoor de FQ-Test ontwikkeld.

FQ-Test
De FQ-Test staat voor Feyenoord Quotiënt, oftewel de kennis over Feyenoord. Tegelijkertijd representeren de letters ‘FQ’ het sponsorship tussen Feyenoord en Qurrent. In aanloop naar elke Eredivisie-wedstrijd wordt de FQ-Test ingezet om een heuse kennis competitie tussen supporters los te maken. Supporters kunnen deelnemen via de link: fq-test.feyenoord.nl.

Wekelijkse vragenronde
In de FQ-Test verschijnen wekelijks 6 vragen over Feyenoord en de aanstaande tegenstander. De quizvragen zijn onderverdeeld in twee type vragen, namelijk 5 meerkeuzevragen en 1 benaderingsvraag. De meerkeuzevragen worden geïntroduceerd met een afbeelding en hebben 3 antwoordmogelijkheden. Per goed antwoord krijg je een X aantal punten waarbij de antwoordsnelheid ook meetelt in het puntentotaal. Naast de meerkeuzenvragen, is de benaderingsvraag een open vraag. Dze moet beantwoord worden via een numeriek open invulveld. Een voorbeeldvraag kan bijvoorbeeld zijn: “Hoeveel doelpunten maakte Robin van Persie in zijn debuutjaar voor Feyenoord?" In totaal kan je met deze vraag 10 extra punten verdienen. Hoe verder je van het juiste antwoord afwijkt, hoe minder bonuspunten je krijgt.

GIF
Aan het eind van de FQ-Test krijg je direct jouw persoonlijke score te zien. De scores worden uitgedrukt in FQ-punten. De FQ-scores worden ondersteunt met GIFjes van spelers uit de selectie. De GIFjes visualiseren of je goed of slecht hebt gepresteerd. Bij matige prestaties krijg je een willekeurig GIFje van een teleurgestelde speler te zien. Bij een uitmuntende score krijg je een GIFje van een juichende speler te zien. 

Leaderboard
De FQ-scores worden eveneens opgenomen in een leaderboard. Het leaderboard is onderverdeeld in een weekscore, een periode tussenstand en een seizoen tussenstand. Top prestaties worden beloond met toffe prijzen! Naast het algemene leaderboard kun je het ook opnemen tegen vrienden en bekenden. Je kan namelijk een eigen competitie aanmaken en via WhatsApp spelers uitnodigen. Anderzijds kan je ook zelf bij competities van vrienden en bekenden aansluiten.

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.