Rekub

Rekub App

App tegen voedselverspilling

Alleen al in Vlaanderen wordt gemiddeld 314 tot 372 kg voedsel per persoon per jaar verspild. De gratis Rekub-app gaat de strijd tegen voedselverspilling aan.

Rekub begon als een pop-up restaurant in de zomer van 2015 in Antwerpen. In het restaurant werd uitsluitend met voedseloverschotten gekookt. Dit initiatief groeide uit tot de Rekub-app, waarmee mensen ervan bewust worden gemaakt dat er ontzettend veel eten wordt weggegooid. Wij, als consumenten, zijn daar mede verantwoordelijk voor. 

De App

De Rekub-app is een platform voor handelaars met voedseloverschotten en de consument. Handelaars posten producten waarvan ze een overschot hebben, de consument zoekt producten in de buurt en gaat langs bij de handelaar om zijn of haar geredde voedsel op te halen.

De app is een soort digitale etalage waarop je kan lezen in welke winkels bepaalde producten met korting worden aangeboden, omdat de vervaldatum nadert. Op dit moment hebben zich twaalf Antwerpse handelaren geregistreerd op Rekub, waaronder Delhaize, Oxfam Wereldwinkel en verswinkel Fruxino. De bedoeling is wel dat er op termijn nog verder uitgebreid wordt.

De app is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.