Stadsmuseum Tilburg

Instagram Storytelling

Campagne Wij Herdenken en Vieren

De Gemeente Tilburg gaf Stadsmuseum Tilburg de opdracht een vernieuwend, educatief programma te maken bij het thema ‘Herdenken en Vieren 4 en 5 mei’ voor Tilburgse basisschoolleerlingen (groep 7 & 8) en jongeren. Om aan te sluiten bij deze jonge doelgroep, geschiedenis en actualiteit op elkaar aan te laten sluiten en de lokale historie te benadrukken, ontwierp en maakte LiveWall een Instagramaccount: @MarieJesTilburg

Via @MarieJesTilburg vertelt de nu 89-jarige Marie-Jes van Ierlant over haar leven als 12-jarig meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog in Tilburg. Op basis van haar ervaringen, herinneringen en emoties wordt er elke dag een instagrampost geplaatst, waarin archiefbeelden vermengd zijn met iconen en hashtags van nu.

Lokale geschiedenis
Het project werd gestart om jongeren meer te betrekken bij de (regionale/lokale) geschiedenis. Om het
gesprek aan te wakkeren tussen jongeren en tussen jongeren en hun ouders. En om gebruik te maken van de kennis van ‘erfgetuigen’, die er nu nog zijn. Met enige regelmaat stellen de jonge volgers Marie-Jes ook een vraag: 'Waarom mocht je geen radio in de oorlog?', 'Waarom staakten de Tilburgse huisartsen?'. LiveWall en Stadsmuseum Tilburg gaven hier antwoord op, daarnaast leest er iedere dag een jongerencoach mee. 

Pilot
Het educatief programma dat aan het Instagram-project was gekoppeld (met onder meer ook een stickerboek), draaide op 8 pilot-scholen. Vanwege het succes van het project, wil Stadsmuseum Tilburg het Instagram-project uitbreiden naar alle 62 basisscholen in de gemeente Tilburg.

In de Pers:
- Tilburgse Marie-Jes
- Stadsmuseum Tilburg: 'Hartverwarmend'

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.