UEFA EURO 2020

Website development

De eerste Nationale Voetbal Dag als legacy

Vanwege het zestigjarig bestaan van de UEFA wordt het EK in de zomer van 2020 op een bijzondere manier gehouden, in twaalf verschillende landen. Nog nooit waren zoveel landen, waaronder Nederland, tegelijk gastheer. Ter gelegenheid van het unieke EURO2020 toernooi ontwikkelde LiveWall een website voor de eerste Nationale Voetbaldag (NVD), een initiatief van de KNVB.

De eerste Nationale Voetbaldag
De KNVB gelooft in de verbindende kracht van voetbal en organiseert daarom op zaterdag 13 juni 2020, tijdens het openingsweekend van EURO 2020, de allereerste Nationale Voetbaldag. Op deze dag zijn alle amateurverenigingen leden én niet-leden welkom voor een gezellige dag vol gezamenlijke activiteiten. Een feest voor iedereen. 

Voetbal in Nederland
Nederland heeft een uniek voetballandschap. Voetbal verbindt via 3.000 verenigingen, 400.000 vrijwilligers en 1,2 miljoen leden en is daarmee het grootste sociale netwerk van Nederland. Met voetbal creëren we maatschappelijke waarde, en dat koesteren we.

Website ontwikkeling
De KNVB pakt het unieke EURO 2020 toernooi om de eerste Nationale Voetbaldag te organiseren. Tijdens de Nationale Voetbaldag vieren we voetbal. Aan LiveWall de eer om aan de slag te gaan met de website voor deze allereerste Nationale Voetbaldag. Een informatieve website waarop alle voetbalfans zich kunnen aanmelden voor deze speciale dag. 

Cijfers
Van de 3.000 voetbalclubs in Nederland hebben 400 clubs zich aangemeld voor het toernooi. Een groot succes! Echter is in navolging van het besluit van de UEFA om EURO 2020 uit te stellen in verband met het coronavirus, ook door de KNVB besloten de Nationale Voetbaldag op 13 juni 2020 te cancelen. Er zijn in aanloop naar deze dag te veel onzekerheden, waardoor een optimale voorbereiding én uitvoering vanuit zowel de organisatie als de verenigingen niet gewaarborgd kan worden. Het is momenteel nog onduidelijk of het toernooi volgend jaar zal worden ingehaald. 

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.