Universal Music

Diverse Facebook apps

De challenge

Voor Universal Duitsland heeft LiveWall verschillende Facebooks applicaties gemaakt.

Het succes van het nummer #selfie van the chainsmokers is ongekend. In slechts twee maanden tijd haalde de youtube video een viewcount van bijna 70 miljoen. Om dit succes nog extra te boosten in Duitsland, heeft Universal hiervoor een Facebook app laten ontwikkelen door LiveWall waarbij gebruikers een persoonlijke #selfie video konden creëren.

Door een selectie te maken in een aantal foto’s die op de FB-account van de gebruiker staan, kan deze een korte video maken met zijn of haar eigen foto’s.

 

Vervolgens werd op het kantoor van LiveWall deze video gerenderd en op de timeline van de gebruiker geplaatst.

 

Deze app was dermate populair dat maar liefst 25 computers nodig waren om alle clips zo snel mogelijk te renderen. 

Lieder app

In opdracht van Universal Duitsland ontwikkelde LiveWall een facebook game voor de Duitse zanger Adel Tawil genaamd "Lieder".

 

In "Lieder" beschrijft Adel Tawil zijn leven door de muziek die hem heeft beïnvloed. In de lyrics van het nummer dat afspeelt zitten verwijzingen naar andere nummers. Tijdens de game zie je verschillende titels door het beeld vliegen. De speler moet op de juiste titel klikken die bij de lyrics past. 

 

Uiteindelijk kan de speler zijn score delen via zijn eigen Facebook pagina. 

 

Liefdesboodschap met Ellie Goulding

Naast de Lieder-app heeft LiveWall ook een Facebook app gebouwd voor Ellie Goulding. Deze app, die als promotie voor haar nieuwste album diende, stelde de gebruiker in staat om een persoonlijke liefdesboodschap te versturen naar een vriend of vriendin op Valentijnsdag. 

 

 

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.