Southfields

Ziggo Sport Quiz

De challenge

In opdracht van Southfields hebben wij de Ziggo Sport Quiz ontwikkeld. Southfields is een toonaangevend Nederlands televisieproducent, gespecialiseerd in sportproducties. Dagelijks werkt Southfields aan televisieprogramma’s voor onder meer Ziggo Sport, FOX, SBS6 en RTL. Ziggo Sport Totaal is een Nederlandse betaal-tv-dienst gespecialiseerd in sportprogramma's van Liberty Global; eigenaar van kabelexploitant Ziggo.

Digitale marketing concepten

 

Vanuit de sportwereld merken wij steeds meer belangstelling voor digitale marketing concepten. Zowel online (actiepagina’s/campagnes) als offline (event-activaties) staan sportorganisaties meer open voor nieuwe innovatieve mogelijkheden om de digitale consument te bereiken. Sociale media is, zeker op sportgebied, hier een belangrijke schakel in. Sportfans vormen heuse communities waarin zij informatie met elkaar delen. Ziggo Sport tracht hierop in te spelen door sportfans amuserende content te bieden. Wij ontwikkelde een custom CMS waarmee Southfields (zelf) wekelijks een X aantal sportquizzen kan produceren. Quizzen worden verspreid via de website van https://www.ziggosport.nl/ en social media.

Quizmodules

 

We hebben 4 verschillende quizmodules met een custom CMS ontwikkeld. Vanuit het CMS kan Southfields zelf nieuwe quizmodules aanmaken. Daarnaast is het mogelijk om alle quizcontent vanuit het CMS te beheren. Zo kan Southfields makkelijk variëren tussen verschillende thema’s (bijv. voetbal quizzen & Formule 1 quizzen). Tevens hebben ze keuze uit 4 verschillende quiz formats;

- MC Quiz; Dit is een multiple choice quiz met telkens 3 antwoord mogelijkheden.

 

- Diagram quiz; Deelnemers krijgen steeds een vraag met een hint plus 3 antwoordmogelijkheden voorgelegd. Antwoorden worden in een cirkeldiagram afgebeeld, maar omdat de cirkels (antwoordmogelijkheden) overlappen ontstaan er 8 ipv. 3 mogelijkheden. Aan de user de vraag om het juiste vakje in de diagram te selecteren.


- Klik quiz;
 De deelnemers krijgt 3 hints en een antwoordoverzicht met minimaal 16 antwoordmogelijkheden voorgelegd. Vervolgens moet de user raden bij welke antwoordmogelijkheid de hints horen. Let op! Er is maar één goed antwoord.


- Mijnveger quiz
; Je krijgt een vraag met een antwoordoverzicht van minimaal 16 mogelijkheden. Anders dan de voorgaande modules kunnen er meerdere antwoorden goed zijn. Aan de users de vraag welke dat zijn, maar let op. 

Cases

SLUITEN
Volledige naam
Je dient een naam in te vullen
E-MAILADRES
Je dient een geldig e-mailadres in te vullen
Bedrijfsnaam
BERICHT
Je dient een bericht in te vullen

Bedankt voor je bericht! 💪

We hebben je bericht ontvangen. We zetten ons schap om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.
LiveWall is je digitale bureau. Met een team van content ontwikkelaars, designers, app developers, webdevelopers en webdesigners maken we high end digitale producten.